Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

TripTalk Travel Star

Mijn interview online bij Triptalk!! Hoe leuk:

Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?
Nou, dat vraag ik mijzelf ook af! Een heel jaar niet reizen, geen nieuwe bestemmingen ontdekken, geen kennis mogen maken met een onbekende cultuur, geen wijntje drinken bij een ondergaande zon met een relaxed muziekje op de achtergrond, geen prachtige wandelingen maken in een mooi natuurgebied, geen duiktripjes in helderblauw water…

En zo kan ik nog wel even doorgaan hoor. Jeetje, wat een gemis. En ik weet zeker dat ik niet voor mijzelf spreek als ik zeg dat dit het eerste is wat ik ga doen, zodra het weer kan en mag. Het afgelopen jaar was dan ook echt een rollercoaster. De teleurstellingen, omboekingen, annuleringen en soms nieuw geboekte vakanties, vlogen mij om de oren. Maar ook het bijstaan en ondersteunen van reizigers op hun bestemming, die uiteindelijk naar huis moesten vanwege code oranje, heb ik kunnen helpen.

Zelfs de reizigers die niet bij mij hadden geboekt, maar toch wel heel graag hulp wilden om naar huis te komen, heb ik met succes naar huis gekregen. Vol spanning voor de tv bij weer een nieuwe persconferentie, misschien… wie weet…hopen dat…. Maar helaas. En weer opnieuw aan de slag met vakanties omboeken en annuleren. Wat dat betreft was er werk genoeg, maar niet het werk waar ik heel blij van word.

Tuurlijk geeft het mij genoegdoening om klanten goed en tevreden te helpen. Maar liever maak ik ze blij met een fijn vooruitzicht van een heerlijke vakantie. Stilzitten is er voor mij niet bij hoor. Ook in het afgelopen jaar ben ik bezig geweest met zichtbaar blijven voor mijn eigen zaak.

Zowel op social media, als wel in mijn woonplaats Winterswijk. Leuke acties bedenken met andere lokale ondernemers, filmpjes maken en interviews geven: Ik kan het allemaal nu. Gelukkig heb ik ook heel veel steun gekregen van lieve klanten, familie en vrienden om mij heen. Dat houdt de moed erin en geeft vertrouwen voor de toekomst.

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?
Moet ik kiezen?? Dat vind ik een lastige vraag aan een zelfstandig reisagent. Heel eerlijk zijn er heel veel bestemmingen die ik een “must see” vind. Maar ook heel veel staat nog op mijn lijstje. Nou vooruit, als ik echt moet kiezen, dan zou ik zeggen: Las Vegas en omgeving. Hier heb ik tijdens een rondreis met een camper kennis mogen maken met de (te) gekke stad Las Vegas en zijn indrukwekkende natuurparken, de één nog mooier dan de andere, vriendelijke mensen en gevarieerde accommodaties.

Daarnaast vind ik New York, een bestemming waar ik dan ook wel een aantal keren per jaar naar toe zou kunnen gaan, zo indrukwekkend. Ook Ibiza heb ik nu van verschillende kanten (plekken op het eiland) mogen meemaken en ik kan je zeggen: ga hier een keer naar toe! Wat een heerlijke vibe heeft dit eiland.

Nou is Spanje sowieso wel een favorietje, maar Italië een hele goede vervanger. Neem nou Verona, of Rome? Poh, wat een cultuur, heerlijk eten en wijnen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over Kaapverdië, Macedonië, Tel Aviv, Berlijn… Je begrijpt er zijn te veel mooie plekken op deze aardbol om uit te kiezen. Als ik op mijn lijstje kijk met wat ik nog allemaal wil gaan zien…

Welke bestemmingen worden populair voor 2021 denk je en waarom?
Als mensen maar weg kunnen ? Vooral Europa blijft populair, bestemmingen als Spanje, Portugal, Italië (en dan vooral Puglia en omgeving) en Turkije zijn gewilde bestemmingen. Door programma’s als Wie is de Mol? en 3 op Reis, zien mensen ook dat het wat dichter bij huis ook erg mooi is.

Dus ook de eigen vervoer vakanties binnen Europa zijn in trek. Toch hoor ik ook veel mensen die misschien dit jaar wel een grote(re) reis willen gaan maken dan ze normaal gesproken doen.

Ze zijn een heel jaar niet weg geweest en hebben in sommige gevallen hun vakantiegeld kunnen bewaren. Ik zeg: goed plan!! Ik heb nog wel wat leuke ideetjes.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?
Vakantiemoment hé? Geen studiereis? Hmmm, dan is het denk ik wel mijn vakantie samen met mijn man op Kaapverdië. Even heerlijk er tussen uit met z’n twee (lees: zonder onze kinderen ? ) in een fantastisch mooie tropische omgeving. Spierwitte zandstranden, azuurblauw water, culinaire hoogstandjes, heerlijke cocktails, super vriendelijke mensen en altijd mooi weer!

Dat is wel iets om heerlijk op terug te kijken hoor. Maar stiekem heb ik dat ook wel met New York, waar ik tijdens een sneeuwstorm midden op Times Square op straat heb gestaan, zonder verkeer en mensen om mij heen!! Zo uniek. En New York in de zomer met 40 graden plus….

Welke stad is voor jou favoriet en waarom?
Ik heb het al gehad over New York, maar wat ik ook zeker een te gekke stad vind is Tel Aviv! Wow, al je vooroordelen en meningen worden in 1 klap bijgesteld. Wat is dit een onwijs hippe en moderne stad zeg. Op je elektrische step van A naar B, het strand voor de deur en ontelbaar veel leuke toffe winkeltjes.

Als er 1 stad is waar je onwijs lekker kunt eten, dan is het deze stad wel. Nou, nou, nou, onvoorstelbaar lekker. Ik zal niet te veel verraden, maar als er één restaurant is waar je in deze stad lekker kunt eten, dan is dit: North Abraxas – 40 Lilienblumstreet.

Lekker kneuterig aan de bar met eten op een stuk papier en heerlijke wijnen. Als ik daar weer aan terug denk, hmmmmmm. Oh, en super leuk is het om vanuit Tel Aviv de steden Bethlehem en Jeruzalem én de Dode Zee te bezoeken. Wow! Wat een gave belevenis is dat.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?
Ik verwacht eigenlijk dat dit wel gaat meevallen, dat mensen niet echt anders gaan reizen. Misschien zullen er mensen zijn die het in het begin nog niet zo durven en daardoor kiezen voor een vakantie met de auto, maar over het algemeen zullen mensen toch gewoon lekker weer het vliegtuig gaan pakken en gaan genieten van die mooie bestemmingen.

Zelf ben in de corona tijd ook op studiereis geweest en privé op vakantie. Het enige waar je dan mee te maken hebt, zijn de mondkapjes, desinfecteren en afstand houden, nou dat doen we hier in Nederland ook, dus dit zal geen invloed meer hebben op de vakantieganger. En bovendien, als we straks gevaccineerd zijn, kunnen we hopelijk weer terug naar het “normale”reizen.

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?
Ik ben Ik!! Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg! What you see is what you get! Dat ben ik. Eerlijk, nuchter en enthousiast. Mijn uitzoek-skills zijn goed, heel goed en ik zorg ervoor dat je altijd met de beste reis voor de beste prijs bij mij de deur uitgaat.

Daarnaast krijg je er gratis heel veel persoonlijke reiskennis en expertise bij, tel daar mijn 20 jaar reiservaring, positiviteit en doorzettingsvermogen bij op en het pakketje is klaar. Geen vraag is mij te gek en ik zal er alles aan doen om dit te realiseren.

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?
Collect moments, not things: Travel the World. En dat is echt mijn motto. Ik ben ervan overtuigd dat de wereld je rijker, slimmer en gelukkiger maakt. En daar wil ik aan bijdragen. Ik word nergens blijer van dan voor mensen een vakantie uit te zoeken en te boeken. De enthousiaste reacties die je vanaf een bestemming, of naderhand krijgt. Dat is waar je het voor doet. De wereld heeft zoveel te bieden en zoveel te zien, dat het jammer is om thuis te blijven. Ik kan je hiermee helpen. Of het nu gaat om een strandvakantie, stedentrip, cruise, rondreis, of campingvakantie; voor elk soort vakantie kun je bij mij terecht!! Ik help je met alle plezier voor dezelfde prijs ( of zelfs minder) dan op internet, of bij een reisbureau.

Ik ben te bereiken via WhatsApp, telefoon, mail, website, Facebook, Instagram, Linkedin en kom ook graag bij je thuis, alles is mogelijk. Jij mag dit indelen zoals het jou het beste uitkomt. En dat is ook het voordeel van een zelfstandig reisagent; persoonlijke aandacht, je krijgt vele extra’s, zonder extra te betalen.

Geïnteresseerd in de reizen waarmee Melanie je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Melanie? Ga naar haar persoonlijke website voor contactgegevens of volg Melanie op Facebook, Instagram of Linkedin.

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht