Corine Jansen van der Sligte

Twello Bel 06-57597885 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Bizethof 20 7391 SB Twello

Toon op kaart
Corine Jansen van der Sligte
Over Corine Mijn reistips Beoordelingen

Mauritius: een paradijs!

Mauritius is een eiland gelegen in de Indische oceaan, zo’n 800 kilometer ten oosten van Madagaskar. Je vliegt in circa 12 uur rechtstreeks naar Mauritius of je kunt met een tussenstop (bijv. in Dubai) naar Mauritius vliegen.
Het eiland kent een rijke geschiedenis, het is een mix van culturen geworden nadat vele volken in de loop van de tijd zich op het eiland hebben willen vestigen. Portugezen, toen Nederlanders en daarna de Fransen en Britten. De officiële taal is Engels, er wordt ook links gereden dus ook dat hebben ze achter gelaten. Echter spreekt men over het algemeen beter Frans en Creools.

Het is een prachtige bestemming voor een zon/strand vakantie, aangezien je hier de meest prachtige resorts vind aan de mooiste stranden, echter heeft het nog zoveel meer te bieden! Een waar paradijs! Het is ontzettend veelzijdig en daar vertel ik je hier graag meer over.

Allereerst hebben wij een auto gehuurd voor het gehele verblijf. Deze hebben wij opgehaald op de luchthaven en hier weer ingeleverd. Het is heel goed te doen om te rijden op Mauritius. Ze rijden wel links, dat is even wennen maar de wegen zijn goed benaderbaar.
Wij verbleven aan de noordkant van het eiland. Hier vind je rustige maar gezellige badplaatsen en mooie, rustige zandstranden. Vanaf 1 locatie kan je veel zien op het eiland, het eiland is namelijk circa 47 kilometer breed en 65 kilometer lang. Het zuiden, bij Le Morne, is ook prachtig echter waait het hier veel meer. Er wordt hier dan ook veel aan watersport gedaan. Het is ook mogelijk om op 2 locaties te verblijven zodat de reistijd wat minder is. In het zuiden liggen namelijk wel veel bezienswaardigheden.


Beste reistijd
Mauritius is ontzettend groen! Er is een enorme diversiteit te vinden aan flora en fauna.

Hierdoor kent het ook zeker een periode van regen.
Er zijn 2 seizoenen op Mauritius. De zomer is tegenovergesteld aan onze zomer. De zomer is van december t/m maart en de winter is van april t/m november.

In de zomer valt het meeste regen. De temperatuur is hoger dan in de wintermaanden maar het is dus aanzienlijk natter.
Gedurende het hele jaar heb je kans op een regen- of onweersbui. In de periode september tot en met november is de kans hierop relatief het kleinste.
Een goede periode om te reizen is net na het regenseizoen. De maanden april en juni. In mei regent het gemiddeld iets meer. September t/m november zou ook goed kunnen. Gemiddeld is dan het dan ook iets warmer, aangezien dit meer richting de zomer is.
Een opvallend detail op Mauritius is dat het zelden op het hele eiland tegelijk regent. Vaak zie je dat het binnenland regen heeft, terwijl de kustgebieden droog zijn of precies andersom.

Chamarel
Chamarel kan je niet overslaan wanneer je op Mauritius bent. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van het eiland. Het dorp heeft een prachtige groene omgeving, gelegen in de bergen van het Black River Gorges National Park.

Dé reden dat iedereen hier komt, is echter de Seven Coloured Earths – De gekleurde zandduinen van Chamarel. 
Het bijzondere hieraan is dat de kleuren van het zand nooit mengen, zelfs na een tropische storm lijkt het alsof de heuvel de kleuren zelf weer sorteert en reorganiseert zoals het daarvoor lag.
Het is echt een bijzonder natuurfenomeen om te aanschouwen en een echte must-see wanneer je op Mauritius.
Op weg naar de gekleurde zandduinen kom je langs een ruim 85 meter hoge waterval. Er zijn diverse uitkijkpunten en wandelroutes te vinden bij de waterval. Deze bezienswaardigheden zijn goed te combineren met elkaar en het is circa 5 kilometer van de stad zelf gelegen, gemakkelijk te bereiken met een huurauto of taxi of.

Botanische tuinen van Pamplemousses
De botanische tuin van Pamplemousses vind je in de gelijknamige plaats, in het Noorden van Mauritius, redelijk dicht bij de hoofdstad Port Louis.
De botanische tuin is heel afwisselend en uitgestrekt. Je kunt er onder andere honderden bomen, planten, bloemen en maar liefst tachtig verschillende soorten palmen bewonderen. Hiervan komt een kwart uitsluitend voor in deze regio en een aantal soorten alleen op Mauritius. Daarnaast zijn er diverse mooie vijvers en vind je er standbeelden. Niet alleen van de oprichters van het park, maar ook van diverse leden van het Britse Koningshuis. Dit omdat zij bomen hebben geplant in de tuinen.

Hoofdstad Port Louis
Port Louis is de drukst bevolkte stad en tevens de hoofdstad van Mauritius. Deze stad bestaat uit circa 160.000 inwoners en is enorm divers. Over het gehele eiland gezien heeft het grootste gedeelte van de bevolking Indiase voorouders. Religieus gezien is ongeveer 20% christelijk en de rest voornamelijk islamitisch en boeddhistisch.

Er zijn verschillende musea en pleinen te bezoeken. Het is niet perse een enorm mooie stad maar wel leuk om een aantal bezienswaardigheden te bekijken.
Op de centrale markt is het gezellig druk en leuk om overheen te wandelen. Het is een overdekte markt en echt het hart van de stad. De locals halen hier hun groenten en fruit. Op de begane grond is een kleine soort foodhall waar je lokale gerechten kunt proeven.

Het Le Cauden Waterfront is een mooi gebouwen, gelegen aan de waterkant, aan de haven. Een geschikte plek om lekker te winkelen in het winkelcentrum maar hier vind je ook hier uitgaansmogelijkheden, een casino en restaurants.

Omdat Mauritius vroeger verdedigd moest worden tegen vijandelijke troepen hebben de Britten een citadel op een heuvel gebouwd tussen 1834 en 1840. Deze Citadel van Fort Adelaide staat tegenwoordig vooral bekend onder de naam: Fort Adelaide. Vanuit Fort Adelaide heb je een mooi uitzicht over Port Louis en omgeving.

Wat wij erg leuk vonden om meegemaakt te hebben zijn de paardenraces. Dit kan op Renbaan Champs de Mars, gelegen midden in de stad. Je kan hier gewoon naar binnen en een gokje wagen op een paard. Het is erg populair onder de locals. Je kan ook kaartjes voor de tribune halen, daar komen de wat ‘rijkere’ maar je kan ook gewoon vanuit het middenterrein een kijkje nemen. Het is ontzettend druk, rijen dik bij de balies. Wanneer het begint is iedereen stil, hangen er mensen vooraan half in de hekken om het maar zo goed mogelijk te kunnen zien. Er heerst echt een spanning en het fanatisme is bij elke local te zien. Zoals ik al aangaf, echt leuk om een keer meegemaakt te hebben!

Op het moment dat de middag ten einde is stroomt Port Louis leeg met de nodige files ten gevolg. Hier kan je helaas écht niet om heen op dit tijdstip. Rond een uur of 3 vertrekken is dan ook een aanrader, om dit te voorkomen.

Beklim Le Morne Brabant!
Echt een aanrader is om de berg Le Morne Brabant te beklimmen. De berg is 556 meter hoog en voor de meeste met een normale conditie mogelijk om te beklimmen. We zagen van allerlei mensen de tocht naar boven maken en dit is echt prima te doen! Op gegeven moment kom je bij een stuk waarbij je nog verder kan en het iets spannender wordt, hier staat ook aangegeven dat het voor ervaren klimmers is. De paden zijn allemaal goed aangegeven dus het is goed te doen om dit op eigen gelegenheid te beklimmen, echter kan het ook onder begeleiding van een gids. Het pad begint bij het Le Morne Trail Entrance en is zo’n 4 kilometer lang.

Je hebt een prachtig uitzicht over het schiereiland. De prachtige groene natuurlijk en het blauwe water is echt adembenemend, en de tocht naar boven ook een beetje ;).

Prachtige stranden en snorkelen
Trou aux Biches
Gelegen in het noorden van het eiland, een erg mooi strand wat het bezoeken zeker waard is. Een mooie plek ook om te duiken en te snorkelen.

Flic en Flac
Met zijn 8 kilometer, een van de langste stranden van Maurititus. Gelegen aan de westkust.

Grand Baie
Gelegen in een baai, in het centrum van Grand Baie. Hier vind je verschillende restaurants en winkels in het buurt van het strand.

Bain Bouef
Kleine baai, wat rustiger strand. Mooi gelegen voor een mooie zonsondergang.

Blue Bay
Dit is een van de beste duik- en snorkelplekken van het eiland. Overal kan je goed duiken en snorkelen, het hele eiland is omringt door koraal. Maar dit is een van de mooiste plekken om te genieten van al het moois onder water.

Belle Mare
De oostkust is een stuk rustiger dan de westkust. Hier vind je een aantal vissersdorpjes en sieren wat hotels de kustlijn. Belle Mare is een lekker rustig, 5 kilometer lang strand.

Île aux Cerfs
Één van allermooiste stranden van Mauritius vind je niet op Mauritius zelf, maar op het nabijgelegen Ile aux Cerfs. Via een boottocht van een kwartiertje bereik je dit kleine onbewoonde eiland voor de oostkust van Mauritius. De stranden zijn hier ongelooflijk wit en de onderwaterwereld is ook hier prachtig.

Ben je enthousiast geworden over Mauritius?
Uiteraard kan ik je persoonlijk nog veel meer vertellen over dit prachtige eiland!
Klik hier voor het excursieaanbod

Bel of stuur een WhatsApp via: 0657597885 of stuur een bericht onder aan de pagina.

Klik hier voor meer reisinspiratie: Reistips

Meer reistips

corine.jansen.van.der.sligte@tuiathome.nl

Stuur Corine een bericht