Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

TUI Lapland: Een Betoverend Winter Wonderland

Het betoverende Fins Lapland is een sprookjesachtige bestemming die ik in februari 2024 dan toch eindelijk heb mogen ontdekken, samen met mijn vader. Hoewel ik als reisliefhebber en –adviseur bij TUI at Home namelijk al aardig wat prachtige reizen heb gemaakt, waren de TUI Lapland reizen tot op een paar maanden geleden niets meer dan slechts onderdeel van mijn bucketlist. Maar… inmiddels is mijn vakantie in Lapland, inclusief excursies, een unieke ervaring geworden die ik nooit zal vergeten. De glinsterende sneeuw, de vriendelijke bevolking en de sfeervolle hotels in Lapland doen je hart verwarmen, ondanks de kou😉. Van wandelingen door de prachtige landschappen, tot een kennismaking met rendier Hoppo en zijn verzorgers tijdens een bezoek aan de rendierfarm… het zijn herinneringen voor het leven.

Wil je zelf ook met TUI Lapland ontdekken? Laten we dan snel eens sparren over hoe we jij jouw reis naar Lapand onvergetelijk kunnen maken. Ik kom graag bij je langs en zoek het met alle liefde voor je uit!

De beste reistijd Lapland: Fins Lapland

Als je je afvraagt wanneer het beste moment is voor een vakantie in Lapland, inclusief excursies, dan is het antwoord eenvoudig: ergens tussen december en maart. Deze periode is de beste reistijd voor Lapland gezien het de perfecte omstandigheden biedt om te genieten van de overvloedige sneeuw en de vele activiteiten die hiervan afhankelijk zijn. De eerste sneeuw valt vaak namelijk rond de maand november, en de sneeuw verdwijnt rond mei weer. Daarnaast is de periode van december t/m maart de beste reistijd voor Lapland aangezien de kans op het zien van het Noorderlicht het grootst is gedurende deze maanden. De meeste TUI Lapland reizen, evenals reizen van andere aanbieders, zullen dan ook voor deze periode aangebonden worden. Maar, uiteraard hangt het er vanaf wat jij graag uit jouw reis naar Lapland wilt halen en is de beste reistijd voor Lapland hier natuurlijk het meest afhankelijk van.

 

Mijn vakantie in Lapland, inclusief excursies

Zelf ben ik samen met mijn vader naar Lapland afgereisd en kortgezegd is onze vakantie hier een aaneenschakeling van onvergetelijke ervaringen geweest. Van de diverse hotels in Lapland waar we uit konden kiezen, hebben wij ervoor gekozen om te verblijven in een sfeervolle bungalow, omringd door de serene schoonheid van het winterlandschap. Volledig ingepakt in meerdere kledinglagen, zijn we de eerste dag meteen op de sneeuwscooters gestapt om het gebied te verkennen. Al rijdend door uitgestrekte bossen, evenals over bevroren meren, genoten we van adembenemende uitzichten. Als afsluiter hebben we ons opgewarmd bij het kampvuur, al genietend van een hete kop thee, waarna we ’s avond rozig hebben nagenoten van alle indrukken en al vroeg in slaap zijn gevallen.

Een ander hoogtepunt van onze vakantie in Lapland, inclusief excursies, was onze sneeuwschoenwandeling door het Oulanka National Park. Onder leiding van ervaren gidsen doorkruisten we besneeuwde bossen langs kolkende rivieren, terwijl de zonnestralen speelden met de glinsterende sneeuw. Ook brachten we een bezoek aan een rendierfarm, hebben we de mogen genieten van een huskysafari waarbij onze slee werd voortgetrokken door een zestal enthousiaste husky’s, en hebben we het Noorderlicht nagejaagd. Hoewel we het Noorderlicht helaas hebben moeten missen, hebben we ervan genoten om door het donkere bos te rijden op onze sneeuwscooters, waarmee het ons toch zal bijblijven als magische ervaring. Kortom, onze vakantie in Lapland was meer dan alleen een reis; het was een reis naar het hart van de natuur, waar we herinneringen voor het leven hebben gemaakt.

Meer weten over TUI, Lapland of belevenissen en hotels in Lapland?

Ik help je graag bij het samenstellen van je reis en het kiezen van de beste reistijd voor jouw reis naar Lapland. Ontdek dan het uitgebreide aanbod van TUI Lapland reizen, en die van andere reisaanbieders, voor deze betoverende bestemming. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke vakantie naar Lapland, inclusief excursies, naar sfeervolle accommodaties in Lapland of gewoon wilt genieten van de rust en schoonheid van de natuur, Lapland heeft voor elk wat wils. Laat je verrassen door de mogelijkheden en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in het hart van Fins Lapland.

Meer reistips

chantal.stompe@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht