Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

TUI Verre Reizen: De Top 10 Mooiste Verre Reizen

Van de kleurrijke straten van Havana tot de adembenemende landschappen van Bali, wat hou ik toch van verre reizen en voel ik mij gezegend dat ik er zo veel heb mogen maken. Maar… als ik een top 10 zou moeten maken, zou ik toch wel een goede selectie van mijn favorieten op weten te noemen voor mijn top 10 Mooiste Verre Reizen. Van zowel de TUI verre reizen tijdens mijn carrière als reisadviseur, als de reizen die ik nog voor mijn carrière als reisadviseur heb gemaakt, de mooiste verre reizen weet ik nog in detail na te vertellen.  

Mijn persoonlijke top 10 verre reizen, mét en zonder TUI

Panama

Ook wel het land van contrasten, waar een moderne skyline samenkomt met een ongerepte natuur. Ik was gefascineerd door de levendige cultuur, de adembenemende landschappen en het beroemde Panamakanaal. Mijn reis naar Panama staat zeker in mijn top 10 verre reizen. Het is misschien, op een gedeelde eerste plek met Colombia, wel de meest indrukwekkend reis die ik heb gemaakt van zowel mijn TUI verre reizen, als de reizen vóór mijn TUI at Home jaren.

Curaçao

Curaçao verwelkomt bezoekers met zijn levendige cultuur, prachtige stranden en een kleurrijke mix van invloeden uit het verleden en heden. Met name de wijk Pietermaai, in de buurt van Willemstad, is een wijk die je niet mag missen. De wijk doet het altijd goed op foto’s, en je kunt het wellicht kennen van de kleurrijke huisjes. Pietermaai is klein, kleurrijk en authentiek. Het beschikt over prachtige muurschilderingen, kleine boutique hotels en knusse cafeetjes.

Cuba

Een stap terug in de tijd naar een wereld van kleurrijke oldtimers, koloniale architectuur en levendige salsa muziek. De sfeer van Havana en de idyllische stranden van Varadero zijn onvergetelijk.

Indonesië

Een archipel van eindeloze avonturen, van de mystieke tempels van Bali tot de verborgen paradijzen van Komodo. De diversiteit aan cultuur, natuur en keuken is adembenemend.

Mexico

Het land van de Maya’s, de Azteken en de tequila. Ik heb genoten van de historische schatten van Chichen Itza, de prachtige stranden van Tulum en de levendige sfeer van Mexico-Stad.

Guatemala

Een land van oude tradities, kleurrijke markten en adembenemende landschappen. Ik was betoverd door de oude Maya-ruïnes van Tikal en de sfeervolle straten van Antigua.

Belize

Een paradijs voor avonturiers, met zijn kristalheldere wateren, weelderige regenwouden en oude Maya-ruïnes. Snorkelen bij het Barrier Reef was een van de hoogtepunten van mijn reis.

Verenigde Staten, Florida

Florida heeft meer te bieden dan pretparken en stranden. Ik heb genoten van de natuurlijke schoonheid van de Everglades, de bruisende sfeer van Miami en de rustige eilanden van de Keys.

Tanzania

En dan bedoel ik in het specifiek Zanzibar, een juweel van Tanzania’s kust waar safari-avonturen en eilanddromen op tropische stranden samenkomen in een perfecte combinatiereis.

Dominicaanse Republiek

Een tropisch paradijs met zijn witte zandstranden, kristalheldere wateren en weelderige bergen. Ik heb genoten van de ontspannen sfeer van Punta Cana en de levendige cultuur van Santo Domingo.

Wat is jouw top 10 van de mooiste verre reizen?

Ben je geïnspireerd geraakt door mijn top 10 van mooiste verre reizen? Of probeer je tussen het brede aanbod van TUI verre reizen nog te ontdekken wat voor jouw de perfecte verre reis zou zijn? Ik help je graag bij het uitkiezen én uitstippelen van jouw (door)reis naar een verre bestemming. Samen ontdekken we welke verre bestemmingen jouw ideaalbeeld van een verre reis waar kunnen maken. Zo maken we van jouw dromen werkelijkheid!

Dus… meer weten over TUI, verre reizen, of mijn ervaringen op specifieke bestemmingen? Bel dan direct naar 06 20870486 of mail naar chantal.stompe@tuiathome.nl. Ik vertel je graag meer over mijn mooiste verre reizen. Dit kan over de telefoon, via een videocall, of simpel bij jouw thuis op de bank, onder een genot van een lekkere kop koffie. Als reisadviseur bij TUI at Home kom ik namelijk met alle liefde bij jou op locatie.

Meer reistips

chantal.stompe@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht