Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

Bezoek zeker eens in je leven de Amalfikust!

De Amalfikust is een deel van de kust van de Italiaanse regio Campania, gelegen aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento. Het gebied loopt van Positano in het westen tot aan Vietri sul Mare in het oosten.

Houd je van romantische dorpjes waar je lekker lang kan ronddwalen en van ongekend mooie kuststroken dan zit je in de Amalfikust helemaal op je plek. Niet voor niets staat deze Italiaanse kuststrook sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Ben je in deze regio besteedt dan zeker wat tijd in de volgende drie dorpjes:

Amalfi

Natuurlijk mag je de stad niet missen waarnaar de Amalfikust is vernoemd. Amalfi is een gezellige potpouri van nauwe steegjes, trappen en hofjes en héél veel limoncellowinkeltjes, restaurants en gezellige cafés. Het is het culturele en historische hart van de regio. De negende-eeuwse kathedraal is de grootste publiekstrekker.

Ravello

Wil je een onvergetelijk uitzicht op de Middellandse Zee? Zoek dan niet verder: Ravello is the place to be! Gelegen in de heuvels boven Amalfi verrast het romantische kunstenaarsstadje ook nog met twee schitterende tuinen (Villa Cimbrone en Villa Rufolo) en een imposante kathedraal, de  Duomo.

Positano

Neem een kijkje  in dit kleurrijke stadje, dat spectaculair tegen een klif ligt. Trapje af trapje op dus wees daarop voorbereidt. Weinig plaatsen aan de Amalfikust kunnen opboksen tegen de romantische uitstraling van Positano.

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht