Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

Van Vancouver Island naar Whistler

Maak je een rondreis door West Canada, dan is Whistler een plaats die je eigenlijk niet mag en kan overslaan. Whistler is een stadje in Brits Colombia en is bekend als toeristische plaats met één van de grootste skigebieden van Noord-Amerika. Ook is hier een gedeelte van de winterspelen gehouden in 2010, dit zie je terug in de Olympische ringen die er nog steeds staan.

Net zoals veel mensen die een rondreis gaan maken in Canada begon onze reis in Vancouver en vervolgden wij onze reis na 2 nachten stad naar Vancouver island. Vancouver island is het bekendste eiland van Brits Colombia en is ontzettend veelzijdig. Je hebt hier mooie natuur, leuke stadjes en heel veel mogelijkheden voor Walvisexcursies.  Wij bezochten hier onder andere Victoria , Tofino en Ucluelet en Campbell river, maar ook hier is nog veel meer te zien en te doen.

Ons volgende stop was Whistler. Onze dag begon vroeg met een overtocht van Nanaimo naar Horshoe Bay. Op deze gave route met de ferry heb je ook een grote kans om Walvissen en Orca`s te zien dus kijk goed om je heen en geniet van het mooie uitzicht.

Vanaf Horshoe bay reden wij in zo`n 5 uur naar Whistler. De rit is eigenlijk wat korter, maar ook op deze route heb je wat mooie stops waaronder de Sea to sky gondola bij Squamish. Deze gondel brengt je in zo`n 10 minuten naar boven en je hebt echt een waanzinnig mooi uitzicht. Boven op de berg zijn er nog mooie wandelingen die je kunt maken en een gave suspension bridge. Een drankje en een hapje halen is ook mogelijk. Je hebt kraampjes en een mooi restaurant met een geweldig uitzicht. Zeker de moeite waard om even wat tijd door te brengen.

Over Whistler waren wij beiden heel erg enthousiast. Het dorp is ontzettend gezellig en heeft diverse winkeltjes en leuke restaurants. Wat we ook echt geweldig vonden is het uitzicht op de Whistler mountabin. In de winter wordt hier natuurlijk heel veel geskied maar in de zomer is het mountain bike gebied. Vanaf het terras zie je mountain bikers naar beneden komen in alle leeftijden, echt super gaaf om te zien!

Ook kun je vanaf het dorp zelf de Whistler mountain op met de lift en vanaf hier kun je met de Peak 2 Peak gondola naar Blackcomb mountain. Dit is de langste Peak 2 Peak rit ter wereld en biedt een geweldig uitzicht op de bergen en de omgeving. Wij waren vroeg in het jaar dus waren de andere liften verder de berg op helaas gesloten. Ga je in de zomer dan zijn er ook diverse mooie hikes die je kunt maken, dus zeker de moeite waard!

Ook in de omgeving van Whistler hoef je je geen moment te vervelen. Je heb hier onder andere lange wandel- en fietspaden, mogelijkheden om te raften en het geweldige mooie Joffre lakes is om de hoek.

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht