Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

Veelzijdig Gran Canaria

Wat heeft dit eiland mij verrast! Ik had een totaal verkeerd beeld van deze bestemming. Natuurlijk heb je er de toeristische badplaatsen met hoogbouw hotels en grote winkelcentra, maar als je verder kijkt en met een huurauto of met de lokale bus op pad gaat kom je zoveel moois tegen!

Las Palmas, de hoofdstad van het eiland

Deze stad heeft aan de ene kant de haven en aan de andere kant een lange boulevard met veel leuke terrassen langs zee en het strand van Las Canteras. In de vroege ochtend nemen veel Spanjaarden hier een verfrissende duik. In het oude centrum vindt je de enorme Santa Ana kathedraal en sfeervolle straatjes en pleintjes. In het commerciële centrum, met Cala de Tirana als bekendste winkelstraat, tref je alle Spaanse kledingmerken en warenhuizen en overal typische koffiebarretjes waar je voor een paar euro de heerlijkste broodjes kunt eten. Omdat de stad zo groot is is het handig hier een dag voor uit te trekken en ook van te voren te plannen waar je wilt zijn.

En verder …

Er is zoveel te zien en te doen op dit eiland dat je er elke dag op uit kunt als je hier een week, of langer, verblijft.

Bezoek zeker de Dunas de Maspalomas. Een enorm duingebied dat de badplaatsen Playa del Ingles en Maspalomas met elkaar verbindt. Je kunt heerlijk langs zee wandelen of over de boulevard.

Absolute must see is de plaats Mogan met de haven Puerto de Mogan. Hier heb je een paar kleine straatjes waar de mooiste bougainvilles bloeien en bij de haven zijn hele leuke restaurants te vinden waar je heerlijk kunt eten en een geweldig uitzicht hebt. De plaats zelf heeft ook een klein strand, dus je kunt van dit bezoek ook echt een leuke dagtrip maken.

Puerto Rico heeft een prachtige baai met helder blauw water. Wil je hier van het strand genieten dan zijn er voldoende bedjes te huur, maar wees er vroeg bij want ze zijn snel vol.

In de binnenlanden vindt je veel mooie wandeltochten zoals de hike naar Roque Nublo. Spaanse dorpjes zoals Fátaga en Agaete zijn ook zeer de moeite waard en je kunt er heel goed tapas eten.

Een verscholen hoogtepunt is Barranco de las Vacas. Een bijzondere kloof met golvende lijnen in de rotswonden. Die moet je gewoon fotograferen!

Gran Canaria is het hele jaar door een fijne bestemming om te bezoeken. Afhankelijk van wat je er wilt doen kies je de voor jou beste reistijd uit waar ik je natuurlijk graag in adviseer. Ik hoop dat je geïnspireerd bent geraakt en deze prachtige bestemming gaat bezoeken.

Meer reistips

chantal.munoz@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht