Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

Verblijf in kleinschalige accommodaties tussen de lokale bevolking

Houd je van kleinschalige accommodaties tussen de lokale bevolking? Denk dan eens aan een fly drive langs agriturismo’s in bijvoorbeeld Italië. Zo zijn er fly drive’s in het prachtige Toscane, Umbrië, Lazio, Puglia, Sardinië en Sicilië.

Overnachten in een agriturismo is een belevenis op zich zelf. Een agriturismo is altijd gelegen op het platteland. Ze hebben geen kwalificaties in bijvoorbeeld sterrenniveaus, ze variëren van eenvoudig tot zeer luxe.

Een agriturismo is altijd een boerderij. In Italië zijn het veelal families die wijn, olijfolie of sinaasappelen produceren. Naast deze werkzaamheden bieden zij kamers en/of appartementen voor toeristen aan. In de gemeenschappelijke ruimtes bevindt je je veelal tussen de Italiaanse familie en hun werklieden. Een fantastische ervaring, want zo waan je je even een echte Italiaan! Laat je charmeren door de gastvrijheid. Vaak is er een restaurant aanwezig waar je gebruik kunt maken van het diner. Betere en traditionelere gerechten zul je nergens anders vinden. De producten die gebruikt worden zijn vaak dezelfde dag nog uit de eigen tuin gehaald en volledig biologisch.

Geniet van de gastvrijheid, de eigen geproduceerde wijnen, verse bereide maaltijden en de fantastische omgeving. Reizen is beleven…

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht