Over Ilse Mijn reistips Beoordelingen

Verborgen parel Railay Beach Thailand

VERBORGEN PAREL RAILAY BEACH THAILAND

Railay beach is één van de mooiste stranden van Thailand. Of beter gezegd een verzameling van stranden. Railay bestaat officieel namelijk uit drie verschillende stranden. Pra Nang Beach, het oostelijke strand en het westelijke strand. De stranden liggen dichtbij de stad Krabi en ook vanuit Ao Nang is het goed bereikbaar. Let wel; Railay beach is alleen bereikbaar over het water. De witte stranden, het mooie water, apart gevormde rotsen en de longtailboten maken dat veel mensen het hier zo prachtig vinden.

De stranden rondom Railay
Als je de boot vanuit Krabi pakt kom je waarschijnlijk op het oostelijke strand van Railay terecht. Het is een prima strand maar niet van dezelfde klassen als andere stranden rondom Railay. Het westelijke strand is al een stuk mooier. Vooral na zonsondergang is het hier prachtig. De meeste restaurantjes en barretjes zijn ook hier te vinden. Overdag kan je er dus heerlijk zwemmen om daarna rondom het strand wat te eten. Het Phra Nang strand is echter nog mooier. Dit stuk baai, alleen te bereiken via boot, behoort tot de mooiste stranden van de wereld. Het kan er best druk zijn maar er zijn nog niet ontzettend veel faciliteiten voor toeristen, gelukkig maar vinden wij!

Rotsen beklimmen
Naast mooie foto’s maken en de standaard strand activiteiten kan je op de stranden van Railay ook uitstekend rotsen beklimmen. Vooral rondom het stuk strand genaamd Tonsai is het perfect voor de klimmers. Vanuit de hele wereld komen ze hiervoor naar Railay toe, het mooie uitzicht helpt natuurlijk ook.

Naar Railay toe
Zoals gezegd is het oostelijke strand goed te bereiken vanuit de stad Krabi. Ook het westelijke strand heeft goede verbindingen met populaire bestemmingen in de regio. Zo gaan er vanaf hier boten naar Koh Phi Phi en Phuket.

Overnachten op Railay beach
De mooiste maar duurste accommodaties zijn te vinden op het westelijke strand. Als backpacker kan je beter richting het oosten gaan voor een accommodatie, ook op Tonsai kun je prima terecht. Zelf heb ik overnacht in hotel Sand Sea Beach. Een heerlijk hotel wat direct aanhet strand is gelegen. Wij hebben hier 4 dagen enorm genoten

Meer reistips

ilse.van.langen@tuiathome.nl

Stuur Ilse een bericht