Merte Kolman

Nijverdal Bel 06-25506079 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Zuidelijke Hoofddijk 20 7443 RT Nijverdal

Toon op kaart
Merte Kolman
Over Merte Mijn reistips Beoordelingen

Verenigde Arabische Emiraten

In ruim 6 uur vliegen ben je in een compleet andere wereld. De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit 7 Emiraten: Dubai, Abu Dhabi, Sjarjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Rash al-Khaimah en Fujairah. Ik heb er een aantal mogen bezoeken. Elk emiraat is eigen in zijn soort. Over de eerste 2 vertel ik graag meer.

Dubai

Bezoek de bruisende boulevard van Dubai. Wandel heerlijk langs het strand en ontdek de vele restaurants, exclusieve winkels en andere luxe hotels waaronder het 7 sterren hotel Burj Al Arab. Ontdek Palm Island met prachtige hotels en het fantastische Aquaventure waterpark. Dit 42 hectare grootte waterpark vind je direct naast het Atlantis The Palm hotel. Ook mag een bezoek aan de Dubai Mall zeker niet ontbreken. Het grootste winkelcentrum ter wereld met eigen aquarium en heel veel winkels en restaurants. Je kijkt je ogen uit. Naast dit winkelcentrum vind je de wereldberoemde Burj Khalifa.  Het in 2007 geopende hoogste gebouw ter wereld van maar liefst 828 meter. Met een lift (vooraf reserveren noodzakelijk) ben je binnen no time op de 124e verdieping. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de levendige stad. Na een bezoek is het de moeite waard om de prachtige watershow te bekijken. Maak ook tijd om een reis naar het verleden van Dubai te maken. Aan de oevers van de Dubai Creek bevindt zich namelijk het oude centrum.

Een geweldige excursie vanuit Dubai is de woestijnsafari. Je wordt opgehaald vanaf het hotel om vervolgens na een uurtje de woestijn in te rijden. Probeer indien mogelijk deze excursie aan het eind van de dag te plannen want door de zonsondergang zijn de kleuren in de woestijn nog mooier dan overdag.

Tot slot brachten we nog een bezoek aan Dubai Parks. Hier vind je een aantal pretparken waaronder Legoland, Motiongate, Bollywood en Riverland. Voor elke leeftijd iets leuks.

Abu Dhabi

Vanuit Dubai is het ook goed mogelijk om een bezoek te brengen aan Abu Dhabi. Het is ongeveer 1.5 uur rijden en een bezoek aan de Sheikh Zayed Grand Mosque is een must. De grootste moskee ter wereld die volledig is gemaakt van wit marmer en maar liefst 82 koepels heeft. Voor dames geldt wel de strenge regel dat je lichaam volledig bedekt moet zijn. Hier wordt bij de ingang heel streng op gecontroleerd.

Als je dan toch in Abu Dhabi bent is een bezoek aan het Louvre Abu Dhabi ook een aanrader. Dit museum is geopend in november 2017 en je vindt hier vele prachtige kunstwerken.

Voor de Formule 1 liefhebbers mag een bezoek aan het Yas Marina Circuit natuurlijk ook niet ontbreken. Dit circuit ligt op ongeveer een half uur rijden van de stad. Tijdens het Formule 1 seizoen zijn hier speciale reizen naar toe in combinatie met een ticket voor de wedstrijd.

Meer reistips

merte.kolman@tuiathome.nl

Stuur Merte een bericht