Verliefd op Bonaire
Verliefd op Bonaire 2019
Wanneer je al 25 jaar in de reisbranche werkt, weet je wat je wilt als je zelf met vakantie gaat.
Mijn voorkeur ging altijd uit naar luxe en comfort. Toch wilde ik nu een hutje op het strand en tot mijn verbazing wilde Cees, de liefde van mijn leven, dit ook. Een romantische week op een Caribisch eiland.
Hoe fijn is het, als je vertrekt vanaf Schiphol terwijl het somber weer is in Nederland en na zo’n 9 uur, landt op het mooie Bonaire waar het altijd wat waait en 30 graden is. Wij verblijven op het mooiste plekje met een ruim wit strand: Sorobon beach en wellness bij Lac Bay. Een chalet op het strand..
Na een goede nachtrust en overheerlijk ontbijt, vertrekken wij (mijn vriend Cees en ik) met een stevige 4wheeldrive huurauto naar Buddy dive. De organisatie die ervoor zorgt dat Cees kan gaan duiken en ik kan gaan snorkelen voor Klein Bonaire. Een onbewoond eiland aan de westkant van het Caribische eiland. Met een klein gezelschap genietend van de bijzonder mooie onderwater wereld.
Elke dag is een bijzonder mooie dag en voelen ons op Bonaire in het paradijs, niets moet en alles mag. Er is geen agenda en geen klok.
We eten bij de vele romantische restaurants die dit eiland rijk is. Allen gelegen aan zee met uitzicht op de (bijna) ondergaande zon.
Karel’s beach bar in Kralendijk, Barbecue en Tapas bij Jibe City, Mochito bij Windsock beach op de pier, (iets te) grote Pizza bij Sebastian’s, echt Bonairiaans eten bij Posada Para Mira na een dagtocht door het National Park ‘Washington Slagbaai’.
En last but not least; genieten bij ‘Cuba Compagnie’ met complimenten aan al het personeel, zij weten hoe het moet!
Buiten al die bijzonder loungeplekjes is er voor ieder wat wils op Bonaire, zelfs een Donkeyfarm waar kindertjes ezels kunnen voeren.
Niet alleen Flamingo’s leven op dit Caribische eiland in de vrije natuur maar ook zijn overal ezels te zien.
Bonaire heeft zo’n 19.400 inwoners en is 300 km2 groot. De voertaal op het eiland is Papiamento en er wordt veel Nederlands, Spaans en Engels gesproken. De munteenheid is de Amerikaanse dollars.
Wat mij heel erg opviel is dat er heel veel Nederlanders wonen en werken.
Alexandra, Vera, Fleur, Sanne en Daantje van Sorobon beach & wellness resort hebben er ook voor gezorgd dat ons verblijf op Bonaire onvergetelijk is geworden.