Angélique Ruyssenaers

Amersfoort Bel 06-21113019 E-mail Stuur een bericht

Utrechtseweg 407 3818 EV Amersfoort

Toon op kaart
Angélique Ruyssenaers
Over Angélique Mijn reistips Beoordelingen

VERRASSEND DUBLIN

In Dublin is het genieten. Kathedralen, winkelen, een vriendelijke bevolking, gemoedelijke pubs en de Ierse muziek.

Dublin is wellicht nog niet zo reuze populair als stedentrip maar dat is volkomen onterecht. Hoewel de stad niet zo groot is als andere hoofdsteden zoals Londen of Parijs is dit direct ook de charme van de stad. Alle bezienswaardigheden liggen allemaal op redelijk loop afstand en men hoeft zich niet het vuur uit de schoenen te lopen om in een heel weekend alles gezien te hebben. Daarnaast is stappen in Dublin een van de leukste dingen om te doen. In Dublin is het aan het einde van de middag al gezellig in de kroegen en hoor je overal Live muziek. Dublin heeft de charmes en het hippe van Londen zonder de immense grootte van deze wereldstad. Je vindt er makkelijk je weg en de mensen zijn er superaardig. Ieren zijn één van de gezelligste volken die er bestaan en weten van het leven zeker een feestje te maken. Dus of je nu gaat voor cultuur, historie, hippe cafés, Ierse pubs of gewoon lekker shoppen; in Dublin kun je dit allemaal vinden. In een weekend krijg je meer dan genoeg kans de je onder te dompelen in deze heerlijke stad zonder dat je het idee hebt dat je van alles gemist hebt.

Wie Dublin snel en op een leuke manier wil ontdekken kan ervoor kiezen om een fietstour te maken door de stad. Bij Bajabikes fiets je onder begeleiding van een lokale gids langs de verschillende bezienswaardigheden in Dublin. Enkele bezienswaardigheden die tijdens de fietstocht worden aangedaan zijn de Guiness Brouwerij, Saint Patricks Cathedral en natuurlijk het Temple Bar district. Naast deze bekendere bezienswaardigheden kom je op plekjes die door het grote publiek nog onbekend zijn. Je dus echt een ontdekkingstocht door de stad en komt op plaatsen die je tijdens een normale citytrip niet zo gauw zal zien. Na de fietstocht zal je met een heel andere blik naar Dublin kijken.

De Dublin Castle was lange tijd het symbool van de Engelse overheersing op Ierland. Al in de derde eeuw stond hier een fort wat door de Engelse was gebouwd. Voor de Ieren in de stad Dublin was dit dan ook eeuwen lang het symbool van de Engelse overheersing. Van dit oorspronkelijke gebouw is weinig meer over. Tot in de achttiende eeuw werd er van alles aan verbouwd en verbouwd. Tegenwoordig doet het nog dienst als regeringsgebouw voor de Ierse regering en worden er staatsaangelegenheden geregeld. Door sommige gedeeltes van het kasteel worden rondleidingen gegeven.

Wie ‘s avonds wil gaan stappen moet natuurlijk in de Temple Bar wijk zijn. Temple bar is het uitgaansdistrict van Dublin en is volgebouwd met allerhande kroegen waar op de meeste avonden al vroeg de live muziek je vrolijk te gemoed komt. In de meeste kroegen spelen Ierse folkbandjes de hele avond door allerlei Ierse evergreens waarbij er later op de avond liederlijk wordt meegezongen door de hele kroeg. Lang tafelen is er hier niet bij als je nog wilt gaan stappen. Om 19.00u is het al reuze gezellig druk in de meeste kroegen. Niet verwonderlijk natuurlijk als je bedenkt dat de meeste cafés hier door de week nog steeds gewoon om 23.00u sluiten. In de weekenden ligt dit natuurlijk behoorlijk wat later en sluiten de meeste pubs pas om 03:00.

Meer reistips

angelique.ruyssenaers@tuiathome.nl

Stuur Angélique een bericht