Lisette Mulderij

Lelystad Bel 06-20581009 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Nienoord 41 8226 RG Lelystad

Toon op kaart
Lisette Mulderij
Over Lisette Mijn reistips Beoordelingen

Verrassend Zakynthos

Zakynthos, één van de Griekse eilanden welke samen met Lefkas en Kefalonia behoort tot de Ionische Eilanden. Als ik terug kijk naar mijn bezoek aan Zakynthos vind ik het één van de meest verrassende bestemmingen welke ik heb bezocht. De vriendelijke bewoners van het eiland, het prachtige helderblauwe water, het heerlijke eten en de variatie aan activiteiten. Deze bestemming staat momenteel zeker in mijn top 5. Twijfel je nog over de volgende bestemming? Graag neem ik je mee naar de plekjes welke Zakynthos zeker de moeite waard maken om hier jouw volgende vakantie naar te plannen!

Met de boot

Een must-do op Zakynthos is het eiland bekijken vanaf een boot. Je hebt de keuze om zelf een bootje te huren, een privé boot met kapitein of een excursie met een groep. Zelf hebben wij ervoor gekozen om een bootje te huren met vrienden. Er zijn verschillende plaatsen op het eiland waar je een bootje kan huren. Bedenk wel wat je ongeveer wilt zien, zodat je daar niet te ver van af ligt. Het meest gebruikelijke is vanuit Laganas of Keri Beach. Zo kan je makkelijk Turtle Island en de Keri Caves bezoeken. Als je aan het varen bent kan je willekeurig stil liggen en snorkelen bij de vele grotten. De kans is erg groot dat je een Caretta Caretta Schildpad spot. Zorg dat je een gepaste afstand houdt tot deze beschermde diersoort welke met uitsterven bedreigd wordt.

Je kan er ook voor kiezen om met een excursie mee te gaan en het Scheepswrak te bezoeken bij Navagio Beach. Het is niet toegestaan om zelf met een bootje hierheen te gaan. Zo organiseren TUI en Nefis Travel leuke excursies hierheen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om met de auto naar het uitkijkpunt te gaan. Zo bekijk je het tafereel weer vanuit een andere hoek.

Shipwreck Navagio Beach Viewpoint

Zoals ik hierboven al heb uitgelegd is één van de populairste baaien van Zakynthos Navagio Beach. Hier bevindt zich een scheepswrak wat hier al ligt sinds 1982. Mocht je de baai per boot bezoeken, denk dan aan waterschoentjes. De baai bestaat namelijk uit grote witte kiezels. Waterschoentjes zijn overigens erg handig over het gehele eiland. Mocht je nou echt van spanning houden is het ook mogelijk om in de juiste periode het eiland te bezoeken en op deze plek een base jump te maken.

Wij hebben ervoor gekozen om deze plek te bekijken vanaf bovenaf. Wij hebben een aantal dagen een auto gehuurd en onder andere Shipwreck Navagio Beach Viewpoint bezocht. Zorg dat je op tijd bent (ochtend) en niet midden op de dag. Je staat namelijk wel even in de rij om dit uitzicht te mogen aanschouwen, maar houd er dus wel rekening mee dat je dit liever niet doet wanneer de zon volop schijnt. Er is op locatie de mogelijkheid om tegen betaling drankjes te nuttigen onder een parasol, maar stel je hier niet te veel bij voor. Er is ook geen toilet, dus houd hier van tevoren rekening mee. Het uitzicht is zeker een onderdeel om op je lijstje te zetten. Het is een prachtig plaatje vanaf boven.

Cameo Island

Een andere plek welke zeker ook de moeite waard is om te bezoeken is Cameo Island. Ik raad je aan om hier zo vroeg mogelijk heen te gaan. Cameo Island is gelegen in de haven van Agios Sostis en met een beetje geluk zie je in de ochtend de Caretta Caretta schildpad. De schildpadden komen af op de vissersboten welke terug komen van hun vangst in de ochtend. Het gedeelte strand tussen Agios Sostis en Kalamaki is ook waar de schildpadden hun broedplaats hebben. In de maand september komen de eitjes uit en heb je een grote kans om dit tafereel te aanschouwen.

Vanaf de haven loopt er een brug naar Cameo Island. Op het eiland dien je € 5,- te betalen voor entree waar je vaak een leuke souvenir voor terug krijgt. Vervolgens mag je de hele dag blijven op het eiland. Hier bevinden zich ook een bar, restaurantje en toiletten. Houd er rekening mee dat er niet veel plek is om te liggen met je handdoek, dus wees hierom ook op tijd. Vergeet ook opnieuw niet je waterschoenen en je snorkelset. Dit is een uitstekende plek om op zoek te gaan naar de schildpadden.

Stranden

Op Zakynthos zijn meerdere mooie stranden te bezoeken. Graag zet ik hieronder de stranden waarvan ik vind dat zij een bezoekje waard zijn:

  • Xigia: een leuke kleine baai welke bekend staat om het helende water wat vanuit een grot de zee in stroomt. Het is ook mogelijk om deze grot in te zwemmen via een onderwater ingang. De eilanders zeggen dat door dit helende water verschillende huidaandoeningen opgelost worden. Er hangt om deze reden ook een sterke zwavelgeur bij deze baai. Ik stel voor om deze op de route te pakken en te combineren met een ander strand.
  • Porto Limnionas / Porto Roxa: voor deze combinatie zou ik de hele dag uittrekken. De rotsstranden zijn qua afstanden goed te combineren en er zijn genoeg parkeerplekken (wees er wel op tijd, je kan van tevoren al bedjes reserveren bij Porto Limnionas). Je hebt heerlijke bedjes om de hele dag te blijven liggen. De prijzen vallen bij bijvoorbeeld Porto Limnionas ook reuze mee. Afhankelijk van het type bedje wat je huurt en wel of niet een parasol. Houdt rekening met ongeveer € 10,- per dag. Daarnaast is er op deze plek ook een restaurant, toiletfaciliteiten en een plek voor massages. De stranden bevinden zich in een mooie baai waar je kan snorkelen. De plekken worden ook veel aangedaan voor rotsspringen. Bij Porto Roxa hebben ze hier speciaal een steiger voor gemaakt.
  • Dafni Beach: nog een plekje waar de Caretta Caretta schildpad graag z’n eieren legt. Je vindt hier dan ook verschillende houten rekjes die bescherming bieden voor de eitjes die daar gelegd zijn. Op dit strand is een mix van stenen en zand, dus opnieuw zijn waterschoenen aan te raden. Alle faciliteiten qua restaurant en toiletten zijn weer aanwezig. Het is een heerlijke afgelegen plek om te snorkelen en de hele dag te vertoeven. Het is lastig om hier met openbaar vervoer of een taxi te komen. Taxi’s rekenen vaak een hoge prijs, omdat de weg hierheen nogal stijl en hobbelig is. Houdt er dus rekening mee dat als je hier zelf per scooter of auto heengaat dat het nog wel een spannende klim kan zijn, maar zeker de moeite waard!
  • Gerakas: net als Dafni Beach is Gerakas een broedplaats van de Caretta Caretta schildpad. Bij dit strand zit zelfs een opvang voor de schildpadjes welke niet goed voor zichzelf kunnen zorgen. Daarnaast zijn er ook weer faciliteiten te vinden als een restaurant en toilet. Hier tref je weer voornamelijk een goudgeel zandstrand, maar ook weer een mix met rotsen.
  • Banana Beach: wanneer je op zoek bent naar een breder, groter strand met alle faciliteiten is Banana Beach een aanrader. Er zijn genoeg ligbedjes en parasols te huur. Daarnaast heb je er ook Bali bedden, echter moet je voor deze wel op tijd aanwezig zijn. Het strand is voornamelijk populair voor het uitoefenen van verschillende watersporten. Zo kan je hier onder andere parasailen en een jetski huren. Er is opnieuw genoeg parkeergelegenheid en er zijn verschillende goede beachbars waar je een drankje kan nuttigen en een lekker hapje kan eten.

Zante Stad

Een bezoek aan zante stad, ook wel Zakynthos stad, mag niet ontbreken. Zante is een heerlijke plek om in de avond rond te struinen en een hapje te eten. De mooie lichtjes langs de haven welke afkomstig zijn van allerlei verschillende soorten jachten zijn erg uitnodigend voor een wandeling. Er is tal van keuze wat betreft restaurants langs het water en in het centrum van Zante. Uiteraard kan je er ook alleen gezellig een cocktail doen, een ijsje halen of leuke souvenirwinkels bezoeken.

Zonsondergang

Op het eiland zijn meerdere plekken waar je een prachtige zonsondergang kunt zien. Voor een mooie zonsondergang dien je aan de westkant van het eiland te zijn. Keri Lighthouse is zo’n plek op Zakynthos welke aangeraden wordt en een mooie plek is om de zonsondergang te kunnen aanschouwen. Hier is ook mogelijk om een hapje te eten bij het gelijknamige restaurant.

In combinatie met een heerlijke diner kan je er ook voor kiezen om een reservering te maken bij Restaurant Cave Damianos op het Sunset Deck. Vergeet van tevoren niet te bellen, want dit is een populaire plek om te dineren. Vraag dan ook direct om een mooie plek voor de zonsondergang, zodat je deze kan aanschouwen tijdens het diner. Het makkelijkst kan je deze plek bereiken met een huurauto.

Kefalonia

Wanneer je alles van het eiland denkt te hebben gezien kan je ervoor kiezen om nog een uitstap te maken met de boot naar Kefalonia. Op het eiland worden verschillende mogelijkheden voor excursies aangeboden. Neem ook een kijkje bij TUI en Nefis Travel voor een passende excursie naar Kefalonia.

Excursies

Voor een gevarieerd aanbod aan flexibele excursies verwijs ik je graag naar: https://bit.ly/3lilXKV

Enthousiast geworden?

Na het lezen van deze blog over de bezienswaardigheden op Zakynthos enthousiast geworden? Ik bekijk graag wat de mogelijkheden zijn voor jou om een mooie reis naar Zakynthos te plannen. Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op voor een passend reisvoorstel. Je kan mij onderaan een bericht sturen, een WhatsApp sturen of bellen op 0620581009.

Reislustige groet,

Lisette Mulderij

Meer reistips

lisette.mulderij@tuiathome.nl

Stuur Lisette een bericht