Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

Vijftig tinten blauw op Corfu

Een prachtig groen eiland, omringd door een rotsachtige kust met vele baaitjes, waar je nog een stukje historie kunt vinden en waar je overal een prachtige zee ziet. Kort omschreven is dit het Griekse eiland Corfu.

Voor liefhebbers van kunt en geschiedenis

Je verwacht het misschien niet, maar op Corfu heb je diverse musea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Het Archeologisch museum, met veel vondsten die gedaan zijn op het eiland, is bijzonder. Net zo uniek is het Museum of Asian Art. Gevestigd in een prachtig gebouw en je vindt hier veel opgravingen uit diverse Chinese dynastieën en o.a. uit de Japanse cultuur. Het is een mooi en groot museum. Heel apart dit op Corfu aan te treffen. De collectie kan wisselen. Beide musea zijn gelegen  in de hoofdstad van het eiland; Kerkyra (Corfu-Stad).

In Mon Repos Park (toegang gratis) vindt je vele opgravingen uit de periode 500-800 BC. Als je weet waar je naar kijkt is het heel uniek dat je zo door deze oudheden door kunt lopen. Hoogtepunt van het park is de Doric Temple of Kardaki. Goed zoeken moet je wel, de bordjes zijn niet al te duidelijk en de tempel ligt verscholen in het groen.

Op Corfu vind je ook het paleis dat keizerin Sisi liet bouwen; Achilleion. Tijdens mijn bezoek was de renovatie van het paleis nog bezig, maar de tuin is ook erg mooi en de moeite van een bezoek waard.

Voor liefhebbers van zon en zee

Op Corfu zijn de meeste stranden kiezel. Waterschoentjes meenemen op je vakantie is aan te raden, dan kun je overal die prachtige blauwe zee in! Snorkelen kun je goed in één van de vele baaien. Huur een motorbootje en vaar zelf langs een stukje van de kust. Er zijn diverse plekken waar dit goed kan, maar vooral de westkant van het eiland is hiervoor geschikt.

Op ontdekking met een huurauto

Ga je naar Corfu huur dan zeker een auto, dit eiland vraagt erom om ontdekt te worden. De wegen zijn rustig en onderweg kom je de leukste taverna’s tegen. Corfu heeft een fijn klimaat en kan goed bezocht worden tussen april en oktober. Wil je advies voor je eigen vakantie neem dan contact met me op. Een compleet reisverslag stuur ik je graag toe voor nog meer inspiratie.

Meer reistips

chantal.munoz@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht