Sylvia de Wit

Hoorn Bel 0629405597 E-mail Stuur een bericht

Drieboomlaan 25 1624 BA Hoorn

Toon op kaart
Sylvia de Wit
Over Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Voel je cool in Istanboel maart 2022

Voel je cool in Istanboel maart 2022

Een studiereis georganiseerd door TUI at Home van 4 dagen naar Istanboel
Istanboel of Istanbul is een stad in het Europese en Aziatische deel van Turkije en was de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. Daarvoor was ze onder de naam Constantinopel hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. De stad is oorspronkelijk in 667 v.Chr. gesticht door Griekse kolonisten en werd door hen Byzantion genoemd.
Met 9 enthousiaste TUI at Home collega’s op pad. De sfeer zit er goed in en wij wisselen veel ervaringen uit dus het is niet alleen gezellig maar zeker ook leerzaam. Wanneer je zelf door zo’n stad fietst leer je pas echt een bestemming kennen. Ik adviseer het ook altijd wanneer ik een stedentrip voor mijn klanten regel. Hoe fijn is het als alles goed geregeld is. Tourleader Anne Bouman is ons aanspreekpunt en zorgt dat alles gladjes verloopt tijdens deze trip en dat doet zij verdomd goed.
Istanbul is een gigantische stad met iets van 16 miljoen inwoners bijna net zoveel als heel Nederland. Een hoop bezienswaardigheden zoals het Topkapipaleis, de Hagia Sophia en de Grand Bazaar. De stad bruist is alle opzichten. Zo heb je veel historie, cultuur en architectuur. Het is maar 3.5 uur vliegen, je bent er dus zo voor een onvergetelijke stedentrip. De stad wordt in tweeën gesneden door de Bosporus en de Gouden Hoorn. Daarmee is Istanbul de enige stad ter wereld die in twee werelddelen ligt. Ooit was Istanbul de hoofdstad van Turkije, die functie is overgedragen aan Ankara. In sommige delen van de stad is het net alsof je even terug in de tijd gaat, terwijl andere delen juist heel modern zijn. Deze afwisseling maakt het tot een topbestemming voor een stedentrip.
De 3 overnachtingen zijn in Hotel Yasmak Sultan waar ik een fijne kamer voor mijzelf heb. Het hotel is gelegen in de historische wijk Sultanahmet. Bezienswaardigheden zoals de Hagia Sophia en het Topkapipaleis zijn op loopafstand. De onlangs gerenoveerde kamers van het hotel zijn elegant en ruim ingedeeld. Daarnaast heeft het hotel ook een traditionele Turkse Spa en ja daar heb ik heerlijk gebruik van gemaakt.
Na het ontbijt lopen we met elkaar naar het startpunt van de ‘Baja Bikes’ fietstour. Deze tour met Nederlandse gids laat ons in drie uur alle highlights van de stad zien. Zo fietsen we onder andere door het Romeinse Valens Aquaduct en proeven het traditionele drankje Boza. Ook maken we een stop bij de Süluymaniye moskee, waar een mooi panorama van de stad te zien is. Istanbul heeft zo ontzagwekkend veel te bieden dat je 100% zeker echt een prachtige ochtend hebt en ook nog actief bezig bent.
Na de fietstour lopen we met elkaar naar Hotel Ilkay waar we beginnen met een lunch in de pub van het hotel en vervolgens een rondleiding krijgen van de General manager. Hotel Ilkay is een budgethotel midden in de levendige wijk Sirkeci waarbij de belangrijke bezienswaardigheden nabij liggen. Het hotel is comfortabel, schoon en door de prijs en locatie erg aantrekkelijk.
Na dit hotel bezoek lopen we met elkaar naar Hotel Sultania en Romance. Deze hotels zijn gelegen naast ons overnachtingshotel en horen ook bij dezelfde keten. Hotel Erboy, ligt ook in het centrum van Istanbul vlakbij ons hotel dus we lopen met elkaar die kant op. Hotel Erboy is onlangs gerenoveerd en heeft moderne kamers. Het ontbijt in dit hotel is een feestje door de lokale ingrediënten die worden gebruikt. Het hotel heeft ook een rooftop met een panoramisch uitzicht.

Hotel Grand Yavuz. Dit hotel ligt ook in de wijk Sultanahmet maar wat meer richting de zee. Het is ongeveer een kwartier lopen. Het hotel heeft een elegante en luxe uitstraling en beschikt over een uitgebreide wellnesscentrum. Ook is er een roofbar met uitzicht op de Bosporus waar traditionele gerechten en stijlvolle cocktails worden geserveerd.
Een gids neemt ons mee voor een bezoek aan de Hagia Sophia. De gids vertelt in een uur over deze prachtige moskee en de historie hiervan. Let op dat dit gepaste kleding vereist en dat het haar gedeeltelijk bedekt dient te zijn met een sjaal.
Istanbul is echt een drukke stad waar je er lekker uit kunt gaan, bezoek de Grand Bazaar, steek de Galatabrug over, ga shoppen in de wijk Karakoy. Er is genoeg te doen in deze wereldstad!
Wij hebben de laatste avond een sprankelende rondvaart gedaan over de Bosphorus van 3,5 uur. Vanuit de boot kunnen we de verlichte paleizen, moskeeën en bruggen bewonderen onder het genot van een heerlijk driegangendiner inclusief drankjes en een Turkse avondshow met buikdanseressen. Wat een feest is dit.

Meer reistips

sylvia.de.wit@tuiathome.nl

Stuur Sylvia een bericht