Angelique Zwanenburg

Soesterberg Bel 06-21113019 E-mail Stuur een bericht Maak een (video)afspraak

Amersfoortsestraat 97 3769 AH Soesterberg

Toon op kaart
Angelique Zwanenburg
Over Angélique Mijn reistips Beoordelingen

Vragen over je verzekering tijdens Corona?

Na de persconferentie van 3 juni jl. kan ik me voorstellen dat je graag weer wilt gaan reizen, maar toch ook vragen hebt. De Europeesche geeft geen reisadvies. Wel kunnen ze uitleggen hoe hun verzekeringen werken. Kijk voor een actueel reisadvies, zowel voorafgaand als tijdens je reis op:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

De overheid waarschuwt ervoor dat de situatie op de reisbestemming weer kan verslechteren en het reisadvies weer oranje of rood kan worden. Daarbij is aangegeven dat de overheid deze keer geen reizigers zal repatriëren.
(Dit is tegenstelling tot de reisorganisaties, indien je een pakketreis hebt geboekt, dan wordt je namelijk wel gerepatrieerd)

Voor je reis- en/of annuleringsverzekering geldt dat een schadegebeurtenis onverwachts en onvoorzien moet zijn om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Tevens ben je als verzekerde verplicht om schade te beperken en te voorkomen.
Voor de nieuwe situatie staan hieronder de meest gestelde vragen over de dekking van hun reis- en annuleringsverzekeringen. De eerdere standpunten m.b.t. het reizen naar gebieden met code oranje of rood zijn niet gewijzigd.

Kijk daarvoor op:

https://www.europeesche.nl/nieuws/coronavirus-vraag-en-antwoord

Annuleringsverzekering
Is er dekking op mijn annuleringsverzekering als ik een reis boek naar een land met het reisadvies code geel?

Je hebt de normale dekking die je altijd gewend bent op hun kortlopende- en doorlopende annuleringsverzekering. Dit geldt ook voor de Allrisk Annuleringsdekking.

Is er dekking voor niet gebruikte reisdagen op mijn annuleringsverzekering als ik onverhoopt eerder terug ben gekeerd vanwege een gewijzigd reisadvies. Bijvoorbeeld van code geel naar code oranje/rood.

De standaard annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking. Heb je een Allrisk dekking? Dan vergoeden ze de niet gebruikte reisdagen voor 75%.

Reisverzekering

Heb ik dekking op mijn reisverzekering als ik wil afreizen naar een land met code geel?

Er is dekking als op het moment van vertrek er in het land van bestemming code geel is.

Mijn reisbestemming heeft code oranje of rood. Biedt mijn reisverzekering dekking als ik (medische) kosten moet maken door het coronavirus?

Ben je nog niet vertrokken naar je reisbestemming en is er een negatief reisadvies afgegeven voor uw reisbestemming?

Dan ben je niet verzekerd als je toch naar een reisbestemming gaat en een Corona gerelateerde schade oploopt of daarvoor kosten moet maken.

Ben je op je reisbestemming en wordt er tijdens je vakantie een negatief reisadvies afgegeven?

Dan ben je wel verzekerd indien je langer moet blijven, tot het eerst mogelijke moment dat je naar huis kunt terugkeren.

Elke situatie is anders. Elke schade wordt individueel beoordeeld. Aan bovenstaande vragen en antwoorden kunnen daarom geen rechten worden ontleend.

 

Meer reistips

angelique.zwanenburg@tui.nl

Stuur Angélique een bericht