Froukje Jansen

Terborg Bel 06-15650134 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Doetinchemseweg 35 7061 CR Terborg

Toon op kaart
Froukje Jansen
Over Froukje Mijn reistips Beoordelingen

Waarom juist wèl een huurauto met kinderen!

De zon schijnt en de zomervakantie komt steeds dichterbij. Bijna is het zover: samen met je kinderen naar de zon vliegen om ontspannen vakantie te vieren! Ondanks dat we op vakantie gemiddeld slechts 3,2 uur per dag met de huurauto rijden, kan het er op de achterbank heftig aan toe gaan; kinderen die verveeld raken, zeuren om snoep of constant vragen of de bestemming al bereikt is. Hoe lief kinderen ook zijn, ze kunnen soms behoorlijk op je zenuwen werken. Om het goede vakantiehumeur vast te houden, is goede voorbereiding en het juiste vermaak van groot belang.

1. Reserveer je autostoel of maxi-cosi vooraf

Wacht niet totdat je op de vakantiebestemming aankomt om dan pas naar een kinderstoel te vragen. Kinderzitjes zijn beperkt aanwezig bij autoverhuurders. Grote kans dus dat ze op zijn, zeker in het hoogseizoen. Meteen regelen wanneer je de huurauto reserveert dus! Geef dan ook door hoe oud je kind is, zodat de juiste kinderstoel voor zijn of haar leeftijd gereserveerd wordt. Scheelt een hoop wachttijd ter plaatse.

2. Neem zonneschermen voor in de huurauto mee

Leuk een zonbestemming, maar niets is zo vervelend als wanneer je kinderen op de achterbank last hebben van de zon en daardoor verblind of oververhit raken. Het meenemen van zonneschermen voorkomt een hoop geïmproviseer met doeken tussen ramen etc. als jullie onderweg zijn naar dat afgelegen strandje. Wel zo comfortabel.

3. Neem je kinderstoelhoes mee van thuis

Vind je het geen prettige gedachte dat er al andere kinderen op de kinderstoel hebben gezeten? Neem dan je eigen kinderstoelhoes mee. Lekker fris! Desnoods nog 1 extra zodat je een reserve exemplaar hebt, mocht het misgaan en je kind wagenziek wordt.

4. Zorg voor vermaak in de auto

De tablet is tegenwoordig bijna standaard bagage op vakantie. Zorg ervoor dat je er genoeg spelletjes, puzzel- en tekenapps op hebt staan en je hebt weer uren vermaak voor de kinderen geregeld. Neem ook een tablet-houder mee, zodat je kroost relaxt een filmpje kan kijken. Straks willen ze niet meer uitstappen!

5. Huur een auto die groot genoeg is

We weten allemaal dat je met kinderen veel spullen bij je hebt. Zorg dat de auto die je huurt voldoende kofferruimte heeft. Door te kiezen voor een grotere autocategorie weet je ook zeker dat er achterin voldoende veiligheidsriemen zijn. Mijn tip: neem je eigen auto als uitgangspunt, dan zit je altijd goed!

6. Vergeet de koptelefoon niet

Wil je zelf ook nog een normaal gesprek voeren of naar je eigen muziek luisteren? Zorg dan voor een koptelefoon. Dan hoef je niet aldoor mee te luisteren naar de filmpjes of kinderliedjes op de achterbank.

7. Zorg voor spuugzakjes aan boord

Het kan zomaar zijn dat een rit naar mooie bezienswaardigheden (onverwachts) veel bochten heeft en als jouw kinderen wagenziek worden, wil je daarop voorbereid zijn. En anders zijn het ook perfecte afvalzakken!

8. Kies voor snelheid bij het ophalen van je huurauto

Kies, indien mogelijk, bij het boeken van je huurauto voor de Express Service op de luchthaven. Zo verlies je geen tijd bij het ophalen van de huurauto en voorkom je jengelende kinderen.

9. Creëer een vermaakzak voor onderweg

Een tas vol met spullen waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Te denken aan; muziek, knuffels, spelletjes, (kleur)boeken, kleurpotloden, raamstickers, iets om te snoepen. Altijd een succesnummer!

10. Ken de old-school autospelletjes

Als ouder is het van levensbelang de old-school autospelletjes te kennen. Om samen te spelen met de kinderen of als bron van inspiratie: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet blijft populair, maar vergeet vooral het namenspel (waarbij je zoveel mogelijk dieren, voornamen of landen met een bepaalde letter moet verzinnen), Ik ga op reis en ik neem mee, niet.

Meer reistips

froukje.jansen@tuiathome.nl

Stuur Froukje een bericht