Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

Wat te doen in twee dagen Toronto?

Een reis naar de Oostkust van Canada begint vaak in de stad Toronto, de grootste stad van Canada. Uiteraard is het ook mogelijk om hier een overstap te maken als je naar de Westkust gaat en dat hebben wij dan ook met veel plezier gedaan. Hier onder vinden jullie en paar tips / highlights die je niet mag missen als je een stop maakt in deze mooie stad.

Een ideale uitvalbasis voor een bezoek aan de Niagara falls.

De stad Toronto is een geweldige uitvalbasis voor een bezoek aan de Niagara falls. De trein brengt je in ongeveer 1,5 naar het treinstation van het gelijknamige dorp. You love it or you hate it! Zelf vond ik het geweldig om een dagtocht te maken naar deze waterval! Ik vind het ook echt een must-see, maar sommige mensen vinden het iets te toeristisch. Ik kan me er iets bij voorstellen maar dat neemt niet weg dat de waterval echt de moeite waard is! Meer informatie hier over kun je lezen in de aparte blog over de Niagara falls.

Wat te doen in Toronto zelf.

In de stad zelf kun je natuurlijk niet om de CN tower heen. Deze toren van 553 meter hoog is een bekende toeristische attractie en is een aanrader als je in Toronto bent. Je hebt de keuze uit verschillende tickets, maar ik raad zelf aan om te kiezen voor een heerlijke lunch of diner boven in de toren zelf. Het 360 restaurant draait helemaal rond en vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de stad. Daar naast is het eten ook nog eens ontzettend goed en betaal je voor een lunch menu van 2 gangen per persoon circa 60 dollar. De normale toegang is ongeveer 40 dollar dus al met al geen groot verschil en een geweldige ervaring! Voor de avonturiers is het ook mogelijk om de Edgewalk te doen. Met deze wandeling loop je op de rand in een tuigje bovenop de CN tower de hele toren rond.

Wat is er nog meer te doen is

Ook een leuk gebied om te bezoeken is het Distillery gebied. Ooit was dit de Gooderham and Worts Distillery. Deze distilleerderij was opgericht in 1832 en was pakweg dertig jaar later de grootste distilleerderij ter wereld, waar bijna acht miljoen liter whisky per jaar geproduceerd werd. Na sluiting hebben ze hier een gezellig wandelgebied gemaakt met diverse restaurants, winkeltjes en kunstgaleries. Ideaal om even tot rust te komen uit de drukte van de stad. En wie zin heeft om te winkelen kan ook zijn/haar hart ophalen in Toronto. Ga bijvoorbeeld naar het mooie Eaton winkelcentrum. Dit enorm langgerekte winkelcentrum heeft voor ieder wat wils, het winkelcentrum heeft maar liefst 330 winkels en is onderdeel van het ondergrondse voetgangerscomplex. Ideaal in de koude wintermaanden!

Ontsnappen aan de drukte van Toronto

Wil je de drukte van de stad even ontsnappen en toch een beetje genieten van de natuur dan raad ik aan om naar Toronto Islands te gaan. Vanaf de stad gaan er op diverse tijden ferry`s naar deze eilanden voor de kust van Toronto. Als je kiest voor de ferry naar centre island zit je precies in het midden en kun je via een brug naar de andere 2 eilanden. Huur daar bijvoorbeeld een fiets om de eilanden te ontdekken, ga lekker picknicken in de zon en bekijk de geweldige mooie skyline met zonsondergang. Een super leuk uitstapje vanaf Toronto.

Uiteraard heeft de stad nog veel meer mogelijkheden en gebieden die de moeite waard zijn. Daarnaast staat sport echt in het middelpunt dus heb je de tijd en is er een wedstrijd? Ga dan bijvoorbeeld naar een wedstrijd van de Toronto Raptors. Ik ben in ieder geval blij dat we twee dagen hebben doorgebracht in deze verrassende stad!

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht