Gerda Venema-Uildriks

Kropswolde Bel 06-25034729 Bel 0625034729 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Woldweg 237 9606 PE Kropswolde

Toon op kaart
Gerda Venema-Uildriks
Over Gerda Mijn reistips Beoordelingen

Welcome to Jamaica!

Ya’mon!

Jamaica is een zonovergoten eiland in de Caribische Zee. Het ademt één en al rust uit, op dit eiland zijn er geen problemen alleen maar situaties. De legende Bob Marley leeft overal voort op het eiland. Je stapt vanuit het vliegtuig in de transferbus of een taxi en de muziek die je zult horen is van Bob Marley.

Don’t worrie be happy is het moto!

Het landschap op Jamaica is zeer bergachtig, met als hoogste punt de Blue Mountains. Het heeft prachtige stranden en baaien om heerlijk te relaxen. De bevolking is zeer vriendelijk en spreekt Engels.

Om veel van het eiland te kunnen zien, en je wilt dit doen met zo weinig mogelijk reistijd, dan is mijn tip maak een combinatiereis.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen op Jamaica zijn:

Dunn’s River Falls deze watervallen kun je zelf beklimmen of samen met een gids.

Bleu Mountains is een fabelachtig gebied dat zich uitstrekt over 45 km ten noordoosten van Kingston.

Kingston is de hoofdstad van Jamaica.

Rio Grande met een vlot vaar je over deze prachtige rivier, de tocht duurt 2,5 uur en leidt  door het ruige regenwoud. Dit is een adembenemende belevenis.

Bob Marley Mausoleum over de Nine Mile road rij je naar het Mausoleum van de legende Bob Marley, heel bijzonder.

Aanrader om zelf te ondernemen zonder gids is ga eens op zondagochtend naar een kerkdienst, je zult ontzettend vriendelijk ontvangen worden. De lokale bevolking is kleurrijk gekleed, de dames dragen vaak een hoedje, een hele bijzondere ervaring.

In Negril is het leuk om naar Ricks Cafe te gaan en daar de locale bevolking van de kliffen af  te zien springen, tevens kun je hier genieten van de mooiste zonsondergang ever!

Kortom Jamaica heeft het allemaal!

 

 

Meer reistips

gerda.venema@tui.nl

Stuur Gerda een bericht