Ilona en Sylvia

Winterswijk Bel 06-50574995 / 06-47020577 WhatsApp E-mail Stuur een bericht Maak een (video)afspraak

Parallelweg 46 7102 DG Winterswijk

Toon op kaart
Ilona en Sylvia
Over Ilona en Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Wenen; klassiek en authentiek, of toch hip en trendy?

In maart 2020 was ik in de fantastische hoofdstad van Oostenrijk, Wenen! Vooraf had ik wel een klein vooroordeel over de stad. Oubollig, klassiek, niet echt bruisend…maar daar ben ik na een paar uurtjes in de stad volledig op terug gekomen. Wat een gezellige, mooie en ook zeer zeker, hippe stad is Wenen!
Het is absoluut één groot openlucht museum, maar het biedt nog veel meer. Naast alle prachtige bouwwerken, beschikt wenen ook over een erg leuk uitgaansleven, mooie winkelstraten en pleinen, restaurants, gezellige bars en terrassen.
In de gezellige straten rondom de indrukwekkende Stephansdom kan je erg leuk winkelen, maar als echte shopliefhebber, mag je ook de MariahilferStrasse niet overslaan. Vergeet tussen het winkelen door ook niet even te stoppen bij één van de vele gezellige koffiehuizen waar je de heerlijkste gebakjes kan eten. Wil je gaan voor dé Weense specialiteit, bestel dan een heerlijk stuk Sachertorte.
Zoals ik hiervoor al schreef heeft Wenen gigantisch veel prachtige bouwwerken, zoals de Hofburg, het Kunsthistorisch en Natuurhistorisch museum, Slot Belvedere en natuurlijk Slot Schönbrunn. Eigenlijk is het teveel om op te noemen. Ik heb zelf 2 dagen Hop on hop off tour met de bus gedaan om er zeker van te zijn dat ik niks zou missen. Er zijn meerdere routes die je kan kiezen, maar mijn advies is, doe ze gewoon allemaal! Het is echt prachtig.
Wil je een echte Weense muzikale ervaring? Ga dan naar één van de klassieke concerten in de verschillende concertzalen in Wenen en geniet van magische muziekstukken van Mozart en Strauss.
Neem snel contact met me op voor nog veel meer leuke tips.
Auf Wienerschnitzel! (flauw, weet ik)

Groetjes Ilona

06-50574995 / ilona.sylvia@tui.nl

Meer reistips

ilona.sylvia@tui.nl

Stuur Ilona en Sylvia een bericht