Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

Winterse stedenreis Oslo

Deze Noorse hoofdstad is prachtig gelegen aan het Oslo fjord. Oslo is ruim, groen en overzichtelijk. Oslo is een moderne stad en dat zie je al bij aankomst op de schitterende luchthaven. Langs het fjord vind je een lange wandelpromenade met gezellige restaurants, wederom in een modern jasje, waar je ’s avonds heerlijk kunt dineren. Dat gebeurt overigens al vrij vroeg in de wintermaanden. Om 18.00 uur zitten de Noren aan tafel en verder is er in de avonduurtjes weinig te beleven als je deze mooie stad in de winter bezoekt. In de zomer, als de zon bijna niet ondergaat, leeft de stad 24 uur per dag. Ben je overdag actief dan is een relaxte avond niet vervelend.

Als je van wandelen houdt kun je de stad prima te voet verkennen, maar er is ook een uitgebreid openbaar vervoer netwerk. Er zijn veel musea te vinden met moderne kunst, maar in het Vikingship Musem ga je ver terug in de tijd. Hier zie je indrukwekkende Vikingschepen waaronder het beroemde Oseberg schip en de schatten die ze er hebben gevonden. Het Vigeland Beeldenpark is de plek waar de Noren op zondag actief zijn. Het heeft een gezellige sfeer en leuk om doorheen te struinen.
Met de bus kun je goed uitstapjes maken naar plekken buiten de stad. Ga hiken in de aangrenzende natuur, skiën of mountainbiken. Wil je echt iets unieks maak dan een dagexcursie naar Breitostolen voor een huskeysledetocht! Voor mij het hoogtepunt van deze reis. Je moet er wel drie uur voor in de bus zitten, heen en terug, maar de luxe touringcar en het mooie landschap waar je door heen rijdt maken het heel aangenaam. Een stoofpotje op een kampvuur na afloop maken de excursie compleet.

Klik op een foto om alle afbeeldingen te bekijken. Ben je nieuwsgierig geworden voor je eigen vakantie? Stuur een berichtje via de website en ik neem contact met je op.

Meer reistips

chantal.munoz@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht