Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

Zakynthos

Griekenland heeft tot nu toe altijd mijn hart weten te veroveren en dat is op dit eiland weer gebeurd. Zakynthos is een prachtig, zonnig en groen eiland. Met een overvloed aan mooie baaitjes, idyllische dorpjes en geweldige restaurants hoef je je hier geen moment te vervelen.

Het eiland Zakynthos hoort bij de Ionische eilanden. De ionische eilanden liggen in het noorden van Griekenland en zijn allemaal heel mooi groen en hebben geweldig mooie stranden. Zakynthos is het derde eiland als het gaat om grootte en wordt ook wel ‘bloem van het Oosten’ genoemd.

Ik heb maar vier dagen kunnen verblijven op dit mooie eiland, maar ik had makkelijk nog een week kunnen blijven. Er is zoveel te doen en te zien, je hoeft je geen moment te vervelen. Ga bijvoorbeeld met een boottocht naar het bekende scheepswrak, spot de Caretta- Caretta zeeschilpadden, relax bij één van de vele mooie baaien die je hier vindt en wandel door de verschillende oude dorpjes.

Zakynthos staat ook bekend om de mooie en hippe hotels die er gebouwd zijn, dus wil je luxe op vakantie in Griekenland dan heb je hier meer dan voldoende keuze. Twee van de mooiste hotels vond ik persoonlijk het TUI BLUE ZANTE MARIS hotel en het TUI BLUE Caravel hotel bij Tsilivi. Wil je echt top of the bill dan is Olea All Suite een geweldige keus en wil je een kleinschalige en bijzondere accommodatie buiten de gebaande paden dan is Paliokaliva village een echte aanrader. Kleinschalig en op een uniek en rustig plekje liggen deze villa`s in een mooie sfeervolle tuin. Overal vind je romantische zitjes en het team is echt geweldig.

Een paar leuke tips die ik ook zeker nog even wil uitlichten zijn:
– Porto Limnionas beach
– lunchen bij Nobelos bio (wel reserveren)
– Xigia Beach
– lunchen of dineren bij Anadalis

Natuurlijk is het ook mogelijk om Zakynthos te combineren met bijvoorbeeld Kefalonia of Lefkas. Kefalonia heb ik zelf apart bezocht want ook daar is genoeg te doen. Heb je een dag of 10 voor je vakantie dan is het natuurlijk geweldig om 5 dagen op het ene eiland te verblijven en dan weer door te gaan naar het volgende eiland. Twee vakanties in één!

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht