Over Jenny Mijn reistips Beoordelingen

Zon, zee, goudgele stranden en prachtige natuur; Gran Canaria heeft het allemaal!

Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit eiland zich tot één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa mag rekenen. In de hoofdstad Las Palmas kun je de koloniale Casa de Colón aanschouwen en in een van de vele bars heerlijke tapas eten. Zonliefhebbers strijken neer op een van de vele zandstranden, zoals het levendige Playa del Inglés en Playa Maspalomas. Laatstgenoemde is bekend om de zandduinen. Hier waan je je dan ook in een woestijn. Ook de moeite waard is een wandeling door de bergen in het binnenland van Gran Canaria. De schitterende uitzichten zullen je zeker bekoren.

Het hoogste punt van Gran Canaria, de ‘Pico de las Nieves’ op 1949 meter, bevindt zich in het midden van het eiland. In het noorden zijn veel bananenplantages en dennenbossen. De westkust daarentegen bestaat uit steil uit zee oprijzende rotswanden. Soms wel tot duizend meter hoogte. In het oosten zijn brede stranden te vinden en in het zuiden echte zandduinen, vooral in de omgeving van Maspalomas.

Gran Canaria kent een subtropisch klimaat. De zomers zijn er erg warm met een gemiddelde temperatuur van 24 graden Celcius. De winters zijn zeer zacht en daardoor perfect als winterzonbestemming!

TIP! Verken Gran Canaria met een huurauto en ga de binnenlanden in,  het bergachtige gebied vond lijken net de spaanse Grand Canyon en als je helder weer hebt kun je zelfs Tenerife zien liggen! Daarnaast zijn leuke plaatsen als Puerto de Mogan, Puerto Rico, Terror, Gáldar en natuurlijk is de hoofdstad Palma ook meer dan een bezoek waard.

 

Meer reistips

Jenny.de.jong@tui.nl

Stuur Jenny een bericht