Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

Gran Canaria heeft het allemaal, zon, zee, goudgele stranden en prachtige natuur!

Gran Canaria kun je op veel manieren verkennen, maar de gemakkelijkste manier is met een huurauto, zo kun je eenvoudig de binnenlanden in. Het bergachtige gebied vond ik net lijken op de Spaanse Grand Canyon en als je helder weer hebt kun je zelfs Tenerife zien liggen! Daarnaast zijn leuke plaatsen als Puerto de Mogan (havenstadje), Puerto Rico, Terror, Fataga, Gáldar en natuurlijk is de hoofdstad Palma ook meer dan een bezoek waard. Ook het uitkijkpunt Mundo Abonigen en een bezoek aan de Roque Nublo mag niet ontbreken!

Het hoogste punt van Gran Canaria, de ‘Pico de las Nieves’ op 1949 meter, bevindt zich in het midden van het eiland. In het noorden zijn veel bananenplantages en dennenbossen. De westkust daarentegen bestaat uit steil uit zee oprijzende rotswanden. Soms wel tot duizend meter hoogte. In het oosten zijn brede stranden te vinden en in het zuiden echte zandduinen, vooral in de omgeving van Maspalomas.

Vanuit Playa del Ingles kun je een fijne wandeltocht maken naar Maspalomas, ca. 12 km. Op zaterdag en woensdag is er mark San Fernando, een taxirit kost ca. € 4,–. Een fijn restaurant in Playa del Ingles is Colombus. Zonliefhebbers strijken neer op een van de vele zandstranden, zoals het levendige Playa del Inglés en Playa Maspalomas (bekend om de zandduinen). Hier waan je je dan ook in een woestijn.

Gran Canaria kent een subtropisch klimaat. De zomers zijn er erg warm met een gemiddelde temperatuur van 24 graden Celcius. De winters zijn zeer zacht en daardoor perfect als winterzonbestemming!

 

 

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht