Angélique Ruyssenaers

Amersfoort Bel 06-21113019 E-mail Stuur een bericht

Utrechtseweg 407 3818 EV Amersfoort

Toon op kaart
Angélique Ruyssenaers
Over Angélique Mijn reistips Beoordelingen

Koh Samui Wit zand, prachtige koraalriffen, cultuur en pittoreske vissersdorpjes

Wie naar Koh Samui trekt, gaat voor langgerekte witte zandstranden, feesten en tropische natuur. Het eiland heeft een bergachtig karakter en verbergt enkele schitterende watervallen tussen al het groen. Er zijn hier ruim voldoende nachtclubs waar je kunt dansen tot het ochtendgloren en luxe hotels die allerlei faciliteiten bieden.

Met zijn kilometerslange kustlijn, zachte zandstranden en heldere zee, is Koh Samui uitermate geschikt voor een fijne strandvakantie. Wie op zoek is naar vertier en zich graag onder de mensen begeeft moet absoluut gaan zonnen op Chaweng Beach. Het is er altijd gezellig druk en in het nabijgelegen dorpje kun je je ook ’s nachts opperbest vermaken. Iets verderop ligt het vergelijkbare Lamai Beach, waar het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bruist.

Op nog geen twee uurtjes varen van Koh Samui vind je een waar paradijsje. Het Ang Thong National Marine Park bestaat uit 42 prachtige eilandje, variërend van verlaten rotsformaties tot grotere eilanden met poederige zandstranden en rijen palmbomen. Er zijn een paar bungalows op het park, maar het is vrij lastig om deze te bemachtigen. De beste manier om de eilandengroep te bezoeken is dus door een dagtour te regelen op Koh Samui. Je wordt opgehaald van je hotel, krijgt een snorkeluitrusting mee en zal een aanzienlijk deel van het gebied onder en boven water gaan verkennen.

De beste reistijd voor Koh Samui is van december tot en met april. In deze periode is de kans op regen het minst groot. Dit is echter ook de drukste periode. Wil je iets meer rust dan kun je ook gerust buiten het hoogseizoen gaan, want ook dan is de kans op mooi weer erg groot. In de maand november valt de meeste regen. De beste periode van het jaar om te gaan duiken op Koh Samui zijn de maanden juni, juli en augustus.

Meer reistips

angelique.ruyssenaers@tuiathome.nl

Stuur Angélique een bericht