TUI at Home en duurzaamheid Verantwoord genieten TUI Care Foundation

TUI at Home en duurzaamheid

Samen voor een betere vakantie én een betere wereld

We reizen met z’n allen de hele wereld rond. Dat levert niet alleen prachtige herinneringen op, maar heeft ook impact op het milieu en de lokale bevolking. De afgelopen jaren hebben we grote stappen gezet en geïnvesteerd in duurzaamheid. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat er nog veel te doen is. Impact op de ene plek op aarde kan gevolgen hebben aan de andere kant van de planeet. Beslissingen die we vandaag nemen hebben invloed op de wereld van morgen. Wij nemen graag het voortouw om de negatieve gevolgen van toerisme zoveel mogelijk te beperken en de positieve effecten te versterken.

Onze duurzaamheidstrategie ‘Better Holidays, Better World’ is gericht op vier pijlers: Step Lightly, Make a Difference, Lead the Way en Care More. Hiermee verduurzamen we niet alleen de eigen bedrijfsvoering, maar ook onze vakanties.

Step Lightly

Klimaatverandering is een wereldwijde uitdaging. Het verminderen van onze milieu impact is daarom een onmisbaar onderdeel van onze strategie. We streven ernaar om met TUI fly de laagste CO₂-uitstoot van Europa te hebben. Tussen 2008 en 2015 is de CO₂-uitstoot (per passagierskilometer) van TUI fly Nederland met ruim 21 procent verminderd. We voeren continu meetbare verbeteringen door om ook in de toekomst de impact op het milieu te beperken.

Make a Difference

Om de kwaliteit en het bijzondere karakter van vakantiebestemmingen te behouden, selecteert TUI Nederland haar vakantieproducten met oog voor duurzaamheid. We richten ons op het verduurzamen van de inkoop van vervoer, verblijf en vermaak. Zo dragen we bij aan de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen.

Lead the Way

Als marktleider dragen we verantwoordelijkheid voor de reisbranche en vakantiebestemmingen. De schaal waarop wij opereren als onderdeel van TUI Group geeft ons de middelen en het bereik om de positieve impact van vakanties verder te vergroten. Door te innoveren en investeren neemt TUI Nederland het voortouw in duurzaamheid in toerisme.
TUI Nederland werkt samen met TUI Care Foundation aan de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen. Samen met vakantiegangers dragen we bij aan projecten op bestemmingen, om zo gezamenlijk de positieve effecten van toerisme te vergroten. Zo kunnen klanten een donatie doen bij het boeken van hun vakantie of aan boord van onze TUI fly vliegtuigen. TUI Care Foundation steunt lokale projecten die betere mogelijkheden bieden voor jongeren, zorg dragen voor de natuur en het milieu en lokale ondernemers een boost geven.

Care More

TUI Nederland wil de meest aantrekkelijke werkgever in de Nederlandse reisbranche zijn voor het aantrekken en behouden van talent. Wij zijn betrokken bij onze huidige en toekomstige medewerkers die wij graag een respectvolle, veilige, gezonde, stimulerende én uitdagende werkomgeving bieden. Met onze manier van werken ‘newWork@TUI’, stellen wij onze medewerkers centraal.