Joy Egbers

Deventer Bel 0627507257 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Theo Boschplein 31 7425 BN Deventer

Toon op kaart
Joy Egbers
Over Joy Mijn reistips Beoordelingen

De 5 mooiste natuurparken van West-Amerika

West-Amerika vind ik persoonlijk één van de mooiste delen van Amerika (en misschien wel de wereld). Elk nationale park waar je komt heeft weer een ander soort natuur. Ik neem je mee naar de 5 mooiste natuurparken van West-Amerika

Yosemite

Yosemite National Park, dit prachtige natuurpark is goed bereikbaar vanuit San Francisco. Een bezoek aan Yosemite mag tijdens je reis door West-Amerika zeker niet ontbreken en dan met name de route over de Tioga Pass. Het is de hoogste bergpas van Californië en tevens een van de spectaculairste. In de winter is door de hevige sneeuwval deze weg vaak gesloten, maar in de zomer is het een must, net als Yosemite zelf trouwens. Het uitzicht vanaf Tunnel View is adembenemend. Vanaf dit punt kijk je regelrecht de vallei in en ervaar je een schouwspel van bergen, bomen en watervallen. Uiteraard kan je zelf ook het park in, bewandel bijvoorbeeld de Mist Trail of neem een kijkje bij een van de Yosemite Falls. Weten wat je nog meer kunt doen? Dat laat ik zien in onderstaande video.

Death Valley

In het zuidoosten van Californië ligt de laagste, heetste en de droogste plek van heel Noord-Amerika: Death Valley National Park. Dit populaire park bevindt zich voor het grootste deel beneden zeeniveau en is omringd door hoge bergtoppen die vaak bedekt zijn met sneeuw. Het contrast met het groene Yosemite National Park kan bijna niet groter, toch is het maar een paar uur rijden van elkaar. Bezienswaardigheden die je niet mag overslaan zijn onder meer Zabriskie Point, Badwater Basin, Mesquite Flat Sand Dunes en Devil’s Golf Course. Vergeet niet voldoende water mee te nemen, want zodra je de auto uitstapt begin je al met zweten.

Zion

Niet ver van Death Valley ligt Las Vegas. De een vindt de stad een must, de ander vindt het verschrikkelijk, maar dat je het een keer gezien moet hebben dat staat vast. Wie de drukte van de stad wil ontvluchten kan doorrijden naar Zion National Park. Vanuit Vegas ben je in ongeveer drie uur in Zion. Dit is een van de meest indrukwekkende natuurparken van West-Amerika. Hier kun je wederom wat ervaringen van je bucketlist afstrepen, zoals een wandeling door de Narrows of het beklimmen van Angels landing. Ben je een kampeerliefhebber? Zion National Park heeft drie campings: South en Watchman Campgrounds bevinden zich in Zion Canyon en de Lava Point Campground ligt op ongeveer een uur rijden van Zion Canyon op de Kolob Terrace Road. Bezienswaardigheden zijn onder meer The Narrows, Weeping Rock en Emerald Pools.

Bryce Canyon

De oranje rotsen en de groene bomen maken van Bryce Canyon een prachtig natuurpark in West-Amerika. Adembenemende uitzichtpunten, prachtige wandeltochten (trails) en oude wild west stadjes. Bryce Canyon is een nationaal park dat je zeker niet over mag slaan tijdens je reis door de Verenigde Staten. Uitzichtpunten die je zeker niet mag overslaan zijn Sunrise Point, Sunset Point, Rainbow Point en Natural Bridge. Benieuwd wat je nog meer kan zien? Bekijk dan de video!

Grand Canyon

Als je denkt dat de Grand Canyon op foto’s er al indrukwekkend uitziet, dan weet je niet wat je ziet als je er ook daadwerkelijk bent. Het park met zijn diepe kliffen en rood geblakerde rotsformaties ligt in het Noordwesten van de staat Arizona. Het park heeft drie ingangen, het drukst bezochte South Rim, de East Rim en de North Rim. Deze laatste is slechts open van half mei tot november. Voor wie zich niet alleen wil vergapen aan de schoonheid van dit natuurlijke wereldwonder, maar het ook wil ervaren zijn er talloze wandelroutes beschikbaar. Neem rustig de tijd en geniet van het prachtige uitzicht!

Enthousiast geworden over de natuurparken in West-Amerika of een rondreis door de Verenigde Staten? Ik help jou graag bij het maken van deze prachtige reis. Je kunt mij telefonisch, via whatsapp (0627507257) of e-mail (joy.egbers@tui.nl) bereiken. Uiteraard kan ik ook bij je thuis komen of kunnen we via teams een afspraak inplannen. Ik werk met mijn reisbureau vanuit Deventer, maar ben bereikbaar voor iedereen. En weet je wat het leuke is, het kost je niets extra’s, de prijzen online zijn bij mij precies hetzelfde. Waar wacht je nog op?!

Voor jouw vakantie heb ik alle tijd!

Kijk hier voor meer reisinspiratie.

Op zoek naar een leuke excursie? Bekijk hier het aanbod!

Meer reistips

joy.egbers@tuiathome.nl

Stuur Joy een bericht