Astrid Wemmenhove

Sleen Bel 06-46161486 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Struikheide 8 7841 GE Sleen

Toon op kaart
Astrid Wemmenhove
Over Astrid Mijn reistips Beoordelingen

Naar Portugal en Kos tijdens de Coronaperiode

Momenteel beheerst het Coronavirus ons leven en heeft het zo zijn beperkingen waaronder het reizen naar mooie bestemmingen binnen en buiten Europa! Om het zelf te ervaren hoe het is om te vliegen naar een zonnige bestemming tijdens de Coronaperiode (met daarbij wel de kanttekening dat het land code geel heeft gekregen op het moment van reizen) en hoe het ter plaatse is geregeld met de nodige maatregelen ben ik naar Portugal en Griekenland geweest.

In juli ben ik met Transavia naar Faro in de Algarve gevlogen en uiteraard geheel Coronaproof dat wil zeggen op de luchthavens en tijdens de vlucht met een mondkapje op. Oké…..leuk is anders, maar het is me heel erg meegevallen om voor langere tijd een mondkapje op te moeten hebben. Voor vertrek is iedere reiziger verplicht een gezondheidsverklaring opgesteld door het RIVM in te vullen. Op de bestemming hoef je alleen maar in openbare ruimtes, winkels en in restaurants (wanneer je loopt) een mondkapje op en verder dien je net als in Nederland genoeg afstand van elkaar te houden.

En hetzelfde heb ik in augustus ervaren, toen de Griekse eilanden nog op code geel stonden, ben ik een paar dagen naar het Griekse eiland Kos ben geweest. Ook hier tijdens de vliegreis met TUIfly zijn dezelfde Coronamaatregelen van toepassing met daarbij als extra maatregel dat je voor vertrek een speciaal formulier moet invullen voor de Griekse overheid, zodat ze weten waar je verblijft tijdens je vakantie. En ook weer ter plaatse is een mondkapje verplicht in openbare ruimtes, winkels en restaurants.

Het is allemaal prima te doen en het vakantiegevoel was weer ‘ouderwets’ aanwezig. Voor degene die toch graag met vakantie willen kan ik alleen maar zeggen DOEN!

Meer reistips

astrid.wemmenhove@tuiathome.nl

Stuur Astrid een bericht