Danja Hoenderboom

Arnhem Bel 06-18028758 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Gelderse Rooslaan 146 6841 BE Arnhem

Toon op kaart
Danja Hoenderboom
Over Danja Mijn reistips Beoordelingen

Ongerepte natuur en beren in Canada

Het westen van Canada is een bestemming waar ik graag opnieuw naar toe zou gaan.
Het meest indrukwekkende wat ik tijdens mijn reis gezien heb zijn de Grizzly Beren in Bute Inlet en blauwe meren in de Rocky Mountains.

Je kunt je reis starten in de veelzijdige stad Vancouver. Ga vooral naar de historische wijk Gastown en iets buiten de stad vind je de Capilano Suspension Bridge, een houten hangburg over de Capilano Rivier waar je over heen kunt lopen met een prachtig uitzicht over de omliggende natuur.

Vanaf het vasteland kun je na je bezoek aan Vancouver per ferry naar Vancouver Island gaan. Minimaal 3 weken voor West Canada is zeker aan te raden zodat je ook ruim de tijd hebt om Vancouver Island te ontdekken.
Bezoek ook vooral de hoofdstad van British Columbia, Victoria, gelegen op Vancouver Island. Wanneer je vanuit Vancouver reist zal dit waarschijnlijk de eerste plek zijn voor een overnachting. De sfeervolle stad met Britse Invloeden is echt een aanrader met de Butchart Gardens, de bekende botanische tuinen en de sfeervolle haven “Inner Harbour”. De stad is ook een goede uitvalsbasis voor een walvisexcursie.

De mooie zandstranden van het eiland vind je in de omgeving van Ucluelet en Tofino. Ucluelet is een rustige badplaats en Tofino is levendig en is ook vooral bekend is bij de surfers.  Een fijne plek om te ontspannen of om een bezoek te brengen aan het Pacific Rim National Park met de mooie wandelroutes (75km lange West Coast Trail).

Tijdens mijn reis verbleef ik ook in Campbell River en vanaf daar heb ik een excursie geboekt naar Bute Inlet. Alvast een tip: neem een verrekijker mee!
Vanuit de haven vertrek je per boot naar Bute Inlet en tijdens deze boottocht heb je de kans om zeehonden, walvissen, orka’s of andere dieren te zien. De echte reden waarom je naar Bute Inlet gaat is om de Grizzly Beren in hun natuurlijke omgeving te zien. Een ervaring om nooit te vergeten!

Bute Inlet is overigens niet de enige plek voor het zien van beren in hun natuurlijk omgeving, ik geef je graag advies over de verschillende excursiemogelijkheden.

Vanuit Vancouver Island reis je terug naar het vasteland. Een populaire plek voor een overnachting is Whistler dat in de winter een populaire wintersport bestemming is en in de zomer erg populair is om te wandelen of te fietsen.

Vanuit Whistler reis je verder naar het noorden, richting de Rocky Mountains.

Daar over later meer..

Nu al enthousiast? Ik help je graag bij het samenstellen van jouw droomreis naar Canada. Stuur mij gerust een bericht via Whatsapp, per e-mail of via de website.

Meer reistips

danja.hoenderboom@tuiathome.nl

Stuur Danja een bericht