Danja Hoenderboom

Arnhem Bel 06-18028758 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Gelderse Rooslaan 146 6841 BE Arnhem

Toon op kaart
Danja Hoenderboom
Over Danja Mijn reistips Beoordelingen

Op vakantie naar de Algarve!

De gastvrijheid van de Portugezen, de prachtige zandstranden, de gezellige dorpjes en en het heerlijke eten: de Algarve in Portugal is één van mijn favoriete bestemmingen in Zuid Europa. Ik geef je graag wat tips over enkele dorpjes en stadjes om te verblijven in het zuiden van Portugal.

Faro

Faro is de hoofdstad van de Algarve en in de meeste gevallen start je vakantie hier omdat de luchthaven van de Algarve zich hier bevindt. Het is een relatief kleine stad maar het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in Cidade Velha, het historische centrum dat omgeven is door oude stadsmuren. Dichtbij Faro is Ria Formosa gelegen, een beschermd natuurgebied waar je prachtige wandelingen maakt en het is een populaire plek om vogels te spotten.

Vilamoura

In deze badplaats vind je de grootste jachthaven van de Algarve. Vilamoura is een luxe en moderne plaats, je vindt er een aantal mooie hotels op loopafstand van het centrum en de jachthaven. Golfen is in de Algarve natuurlijk erg populair en ook zeker bij Vilamoura vind je een aantal mooie golfbanen.
Dagje genieten van deze luxe? Ik raad je dan aan om een bedje bij Puro Beach Club te reserveren, op het strand (strand is er fantastisch) of bij het zwembad.

 

Carvoeiro

Het vissersplaatsje heeft een authentieke sfeer, geen hoge gebouwen, is klein, heeft een gezellig centrum en vanuit daar loop je zo naar het strand. Als je er dan toch bent, dichtbij Carvoeiro vind je de rotsformaties Algar Seco, je maakt er mooie wandelingen (over een houten vlonder) langs de kliffen met een fantastisch uitzicht!

Lagos

Het is heerlijk om rond te slenteren door het oude centrum van Lagos. Sfeervolle straatjes met goede restaurants en leuke winkeltjes. Lagos is historisch, hip en in de omgeving vind je prachtige stranden.  De mooiste stranden (Praia is Portugees voor strand) zijn Praia Dona Ana en Praia de Camilo en Praia de Marinha. Wanneer je in Lagos bent mag je Ponta da Piedade ook zeker niet vergeten. Je kunt er een wandeling maken langs steile rotsen en kliffen, want dat is juist wat Ponta da Piedade indrukwekkend maakt. Je kunt er ook een boottocht maken vanuit Lagos of Portimao of als je als je wat meer uitdaging zoekt: ga dan kayakken met en gids.

Ik vertel je graag meer over deze regio. Neem je contact met mij op?

Meer reistips

danja.hoenderboom@tuiathome.nl

Stuur Danja een bericht