Over Monique Mijn reistips Beoordelingen

Curaçao

In november 2022 was het tijd om na 25 jaar weer eens naar Curaçao te gaan. Samen met een vriendin heb ik dit prachtige eiland weer herontdekt.
Curaçao ligt in de Caraïbische zee en is circa 10 uur vliegen.
Wat is Curaçao positief veranderd in deze jaren!
Mooie stranden, een heerlijk klimaat, mooie snorkel- en duikplekken, kleurrijke huizen en vriendelijke mensen. Op Curaçao spreekt men Papiamento, maar je kunt bijna overal ook terecht met Nederlands. Curaçao is niet alleen een strand- snorkel en duikbestemming, je kunt ook heerlijke wandelingen maken en de mooiste vogels spotten.

Vanaf de luchthaven hadden wij voor de hele week een auto gehuurd om ons goed te kunnen verplaatsen over het eiland. Wil je geen auto huren dan kun je natuurlijk ook één van de vele excursies boeken. Zo hebben wij ook een fantastische trip gemaakt naar Klein Curaçao.

Het verblijf van ons was in hotel Lions Dive, een prachtig hotel direct aan het strand van Mambo Beach, met een eigen stukje privéstrand. Ontbijten met je voetjes in het zand, en wat voor ontbijt! Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste hotels om heerlijk te verblijven op dit eiland. Geweldige restaurants, maar liefst vier waar je echt heerlijk kunt eten. Als je buiten de deur wilt eten, dan is dit natuurlijk ook een mogelijkheid, daar het hotel naast een centrum met winkels en restaurants ligt. Ook zijn er diverse Beach clubs in de omgeving van het hotel en heeft het hotel zelf ook een populaire Beachbar “Chill Beach Bar & Grill”.

Ook heb ik diverse andere hotels bezocht, o.a. aan de Jan Thielbaai maar ook in Willemstad. Word jij al enthousiast van Curaçao en wil je hier ook graag naartoe? Ik adviseer jou graag.

Meer reistips

monique.berkenbosch@tuiathome.nl

Stuur Monique een bericht