Over Monique Mijn reistips Beoordelingen

Kaapverdië

Ilha de Sal.

Onlangs heb ik het eiland Sal bezocht en de diverse RIU hotels ontdekt.

Kaapverdië heeft tien eilanden,  waarvan er negen bewoond zijn. Je hebt de bovenwindse eilanden, die bestaan uit Boa Vista, Ilha Do Sal, São Vicente, Santa Antão, São Nicolau en Santa Luzia. Een stuk zuidelijker liggen de benedenwindse eilanden, met Santiago, Brava, Fogo en Maio.

De 3 meest bezochte eilanden zijn Boa Visa, Ilha do Sal en São Vincente.

Er is een divers aanbod van hotels op basis van ontbijt, halfpension en allinclusive.

De eilanden zijn niet groot, je kunt er een heerlijke relaxte (strand)vakantie houden, maar ook zijn er diverse excursie mogelijkheden. Zo heb ik een 4×4 eilandtour gedaan en een catamarantocht, maar je kunt ook kun je een bezoek brengen aan de citroenhaaien en in het juiste seizoen de schildpadden bezoeken. Verder kun je o.a. nog buggy-tours, quad-tours of zeiltochten doen.

 

Santa Maria is de bekendste en enigste echte badplaats op Sal, maar wat een leuke plaats is dit. Je hebt hier veel vertier. Leuke winkeltjes,  restaurantjes en barretjes. Wat ook indrukwekkend was, dat was de pier  gevuld met kraampjes waar van allerlei lokale handgemaakte souvenirs te koop zijn. Verder tref je hier de vissers aan die hun verse vangst dagelijks te koop aanbieden. Het strand bij het centrum van Santa Maria is fantastisch met een rustige zee. Elders zijn er ook mooie stranden maar door de ruige zee is deze minder vaak toegankelijk om te zwemmen.

De kleurrijke straatkunst op het eiland is een levendige weerspiegeling van de cultuur en het dagelijkse leven. Je treft het overal aan.

Het hele jaar door is er een aangename temperatuur van rondom de 27 graden met af en toe een heerlijk windje.

Dit is een uitermate goede bestemming om te bezoeken tijdens onze koele maanden.

Lijkt het jou ook leuk om Kaapverdië te bezoeken, dan adviseer ik jou graag.

Lieve groet Monique

Meer reistips

monique.berkenbosch@tuiathome.nl

Stuur Monique een bericht