Over Ilse Mijn reistips Beoordelingen

De avonturen die niet mogen ontbreken op jouw vakantiebucketlist

NOORDERLICHT

Er zijn veel reizigers die dagdromen over het Noorderlicht. Het groene spektakel aan de Ijslandse en Noord Scandinavische hemel. Het Noorderlicht ervaren en de magie ervan met eigen ogen mogen aanschouwen is een echt bucketlist item.

Ballonvaren in Cappadocië

Cappadocië is een ruig gebied dat je vindt ten zuiden van de steppe in de Turkse regio Oost & Centraal Anatolië en is ooit ontstaan door vulkanische uitbarstingen. De grotten en bijzondere uitstulpingen maken het een unieke locatie om te ervaren en dat is natuurlijk al helemaal zo vanuit een luchtballon. Dit gebied staat vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is maar liefst 2000 vierkante kilometer groot. Bij velen staat een ballonvaart over Cappadocië hoog op de reisbucketlist vermeld.

De Chinese Muur

De Chinese Muur is met zijn lengte van 6.000 kilometer één van de zeven wereldwonderen en staat al lange tijd op de Unesco werelderfgoedlijst. Het immense historische bouwwerk is misschien wel de bekendste toeristische trekpleister van heel China. De bekendste plek om de Chinese Muur te bezoeken is in Badaling. Vanwege de ligging op zo’n 70 kilometer van hoofdstad Beijing is dit gedeelte van de muur het makkelijkst te bereiken voor de reiziger. De muur wordt bij Badaling zowel veel door Chinese toeristen als door internationale reizigers bezocht, waardoor het hier erg druk kan zijn.Een andere mogelijkheid om de muur te bedwingen is bij Mutianyu. De staat van de muur en de omgeving hier is vergelijkbaar met het drukke Badaling. Echter is Mutianyu verder van Beijing gelegen, waardoor het er iets rustiger is. De allermooiste foto’s van de Chinese Muur kun je maken bij Jiankou.

De Niagarawatervallen

De Niagarawatervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Ze liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada tussen de gelijknamige steden Niagara Falls in de Amerikaanse staat New York en Niagara Falls in de Canadese provincie Ontario. De steden zijn verbonden door de Rainbow Bridge, een brug over de rivier de Niagara, stroomafwaarts van de watervallen. Bij velen reizigers op de bucketlist daar de watervallen zowel vanuit de USA als vanuit Canada te bezoeken zijn

Meer reistips

ilse.van.langen@tuiathome.nl

Stuur Ilse een bericht