Ilona en Sylvia

Winterswijk Bel 06-50574995 / 06-47020577 WhatsApp E-mail Stuur een bericht Maak een (video)afspraak

Parallelweg 46 7102 DG Winterswijk

Toon op kaart
Ilona en Sylvia
Over Ilona en Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Dresden, Florence aan de Elbe

Als je tegenwoordig rondwandelt in het centrum van Dresden is het moeilijk voor te stellen dat de stad aan het einde van de Tweede Wereldoorlog voor driekwart in puin lag. In Februari 1945 werd deze stad in het oosten van Duitsland door de geallieerden voor het grootste deel verwoest. Dresden is echter langzaamaan weer overeind gekrabbeld sinds de oorlog, en anno 2020 is de hoofdstad van de deelstaat Saksen één van de mooiste steden van Duitsland. Het heeft een prachtige binnenstad met vele barokke gebouwen die na het verdwijnen van het ijzeren gordijn tot in de puntjes zijn gerestaureerd.

Wat te doen in Dresden? Aanraders? Jazeker, maak een prachtige stadswandeling. Begin op de Neumarkt, het centrale plein in de historische binnenstad. Hier zie je één van de meest bekende bezienswaardigheden, de Frauenkirche. Bewonder de historische gebouwen met pastelkleurige gevels. Tevens is dit de perfecte plek voor koffie en taart op één van de vele terrassen, of binnen in één van de vele konditoreien.

Wat tevens een aanrader is, dat vind ik overigens in vele grote steden een aanrader, is het maken van een sightseeing tour per bus. In zo’n bekende rode dubbeldekker bus krijg je in ca. 1½ uur een indruk van de stad die rond rivier de Elbe is gebouwd. Je toert langs kerken, parken en monumenten om vervolgens nog even een blik te werpen op het moderne deel van Dresden.

Wist je trouwens dat Duitsland één van de grootste bierproducenten ter wereld is? Uitrusten op een terras met een heerlijk biertje zou ik zeker even doen 😉

Als je Dresden bezoekt zal je zien dat de stad terecht zijn bijnaam ‘Florence aan de Elbe’ heeft verdiend..

Extra idee/ tip: Combineer een verblijf in Dresden met een bezoek aan Nationaal Park Sächsische Schweiz.
Ik kan je hier alles over vertellen! Bel me gerust. Groetjes Sylvia 06-47020577
#tuiathomeilonaensylvia

Meer reistips

ilona.sylvia@tui.nl

Stuur Ilona en Sylvia een bericht