Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

Romantiek ten top in Griekenland: Santorini

Hagelwitte kerkjes met felblauwe koepels, zwarte lavastranden en Minoïsche opgravingen in Akrotiri. Voor een unieke Griekse zonvakantie is Santorini dé plek!

Na een lange dag wordt de magie op het eiland dat hoort bij de Cycladen alleen maar beter. Vanuit het hoog gelegen dorpje Firostefani kleurt de romantische zonsondergang de witte huisjes in een magische gouden gloed

Wegdromen bij een adembenemend uitzicht over witte huisjes met felblauwe daken aan een helderblauwe Egeïsche zee.  Struin door de smalle straatjes van Fira, de hoofdstad van het eiland, en kijk met een Visanto wijntje op het terras uit naar de luxe jachten die aanmeren in de haven Skala Firon. En wie naar Santorini komt voor een strandvakantie kan zijn hart ophalen op Red Beach. Dit is niet alleen een top bestemming om te zonnen in de Griekse zon, maar is door het roodkleurige zand ook een bezienswaardigheid op zich.

Wie na een vlucht van circa 3 uur aankomt in het moderne hotel in Santorini te midden van de westelijk gelegen eilandhoofdstad Fira waant zich direct in een sprookje. Vanuit de stad, gebouwd op een circa 260 meter hoge klif, heb je een adembenemend uitzicht over de helderblauwe Egeïsche Zee. En dat is niet het enige dat magisch blauw kleurt tijdens een vakantie op Santorini. Op het hoogste punt van het eiland, het nabijgelegen Cycladisch dorpje Firostefani, kun je namelijk de parelwitte Agios Gerasimos kerk bewonderen. Inclusief typisch Griekse felblauwe koepel. Bij zonsondergang kun je vanaf een terrasje toekijken hoe de zonnestralen de witte huisjes van een gouden gloed voorzien.

Als je tijdens een vakantie op Santorini kiest voor een hotel aan de oostkust van het eiland, kun je overnachten in de plaats Kamari. Met een lengte van ruim twee kilometer heeft Kamari het langste strand van het eiland. Daarnaast maakt de kleur van het strand je strandvakantie éxtra bijzonder. Het lavastrand aan de voet van de berg Mesa Vouno is namelijk zwart en steekt prachtig af tegen het helderblauwe water.

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van Santorini? Dan kun je vanuit een luxe hotel in Megalochori een bezoek brengen aan de archeologische opgravingen van Akrotiri: het ‘Pompeii van Griekenland’. Bewonder de overblijfselen van de gebouwen van de Minoïsche stad, die door een vulkaanuitbarsting verwoest werd. Vooral de prachtige schilderingen, fresco’s en het aardewerk zijn zeker de moeite waard.

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht