Over Moniek Mijn reistips Beoordelingen

Cruise Costa Smeralda

Studiereisverslag : Cruise Costa

Tui at Home Moniek Gommers aan boord van de prachtige Costa Smeralda van Costa. Lees je mee hoe ik mijn reis heb ervaren!?

De afgelopen dagen mocht ik meevaren op het nieuwste vlaggenschip van Costa Cruises: de ๐‚๐จ๐ฌ๐ญ๐š ๐’๐ฆ๐ž๐ซ๐š๐ฅ๐๐š! ๐Ÿ›Ÿโ›ดโš“๏ธ

Dag 1
De dag begon op Schiphol, waar we om 7.15 verzamelden bij de incheckbalies van Vueling. We waren snel ingecheckt en kon ook snel door de security.

Na een rustige vlucht kwamen we aan in Rome waar de Costa transfer al klaar stond. Na de rit van 3 kwartier kwamen we in de haven van Cevitavecchia waar de prachtige Costa Smeralda al klaar lag om ons 3 nachten naar verschillende steden te brengen.

Bij aankomst in de haven werden we opgewacht door onze begeleider Brigitte. Na een soepele check-in en security controle konden we aan boord van dit geweldige schip. Na de presentatie van Eveline van Costa konden we het schip gaan ontdekken omdat er vrije tijd was. Op eigen gelegenheid hebben we ook nog een rondleiding gedaan in de wellness.

Om half 6 volgde de verplichte ( sloepenrol) veiligheidsoefening. Na een apperatief in een van de bars aan boord van de Costa Smeralda volgde het zeer goede diner in het a-la carte restaurant. Met onze buiken vol zijn we na deze drukke en indrukwekkende dag gaan slapen in onze schitterende balkon hut .

Dag 2
De plattegrond gaat mee , want het is even zoeken op dit gigantische schip.

Na en heerlijk ontbijt zijn we naar de oude binnenstad van Savona gegaan welke op enkele minuten is van de haven. We vonden Savona een gezellige en leuke positief verassende stad, waar we lekker hebben rondgelopen en een drankje hebben gedaan.

In de avond zijn we gaan eten in het Teppanyaki restaurant waar met live cooking een mooie show werd opgevoerd en we zeer lekker hebben gegeten.

 

In de avond zijn we naar een show geweest in het atrium genaamd Colosseo, waarna we tot de late uurtjes hebben gedanst in het Theatro.

Dag 3
In de ochtend na het ontbijt zijn we naar de oude haven van Marseille gebracht met een transfer van Costa. Het schip ligt 10 km van Marseille af en dus ook nog een half uurtje wandelen om de mooie haven van de Franse stad heen.

We hebben een fietstocht gedaan. Wel met E bikes want Marseille is gebouwd op heuvels. Er was veel gezelligheid op straat. Elke laatste zondag van de maand vieren zij namelijk ” autoloze zondag ” met gezelligeย  eetkraampjes, dans en muziek. Na de fietstocht zijn we weer aan boord gegaan.

Dag 4
Na een soepele ontscheping zijn we naar het centrum van Barcelona gegaan. We hebben even kunnen genieten van de Ramblas en van de Spaanse sfeer op een terrasje.

Na een paar uurtjes zijn we met de taxi naar het vliegveld gegaan waar we de koffers hebben opgehaald van bags en go.

Na 3 volle dagen gaan wij weer naar huis.
3 verschillende landen bezocht met oneindig veel faciliteiten en maar รฉรฉn keer je koffer uitgepakt!

Tot een volgende cruise, het was een topervaring!

Het schip:

๐Ÿ›Ÿ 1.550 Balkonhutten
๐Ÿ›Ÿ 13 Zwembaden en bubbelbaden
๐Ÿ›Ÿ 11 Restaurants en snackbars
๐Ÿ›Ÿ 19 Bars en lounges

Een geweldig waterpark, een prachtige wellness spa, een fitnessruimte met een view, kinderopvang en een uitgebreid entertainment programma met iedere avond een fantastische show.

De ๐‚๐จ๐ฌ๐ญ๐š ๐’๐ฆ๐ž๐ซ๐š๐ฅ๐๐š heeft alles aan boord om, in combinatie met een mooie en afwisselende vaarroute, jouw vakantie compleet te maken.

โ—๐˜›๐˜ช๐˜ฑ: ๐˜’๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ช๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ถ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜”๐˜ข๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ.

#costasmeralda
#zeetourscruises
#reizen
#cruisen
#tuiathome
#persoonlijkreisadviseur

Meer reistips

moniek.gommers@tuiathome.nl

Stuur Moniek een bericht