José Timmerman

Amersfoort Bel 06-14856767 E-mail Stuur een bericht

Zoete Ermgaard 17 3824 AM Amersfoort

Toon op kaart
José Timmerman
Over José Mijn reistips Beoordelingen

Eilandhoppen in Griekenland, zo zie je meer!!

Eilandhoppen in Griekenland is ideaal voor diegene die meer willen zien en ontdekken in een bepaalde reisperiode. Groot voordeel is dat je zelf je reisduur kan bepalen en ook hoeveel nachten je per eiland wilt verblijven. Ook onder de backpackers zijn de eilanden erg populair, dus reserveren voor vertrek is wel aan te raden. Zeker in het hoogseizoen. Stel vooraf je ideale combinatie samen.

Eilandhoppen Cycladen:

Athene, Mykonos, Naxos en Santorini.
De eilanden zijn onderling makkelijk te bereiken met een veerboot. Athene, Mykonos en Santorini hebben tevens allebei een eigen luchthaven.

Wie droomt van koepelkerkjes en wit geschilderde huisjes voelt zich op de Cycladen helemaal thuis! Mykonos heeft nog iets extra, dit eiland trekt veel jongeren en veel uitgaans mogelijkheden. Mykonos heeft een haven met vele terrassen wat men ook wel
Little Venice noemt door de huizen die in de zee staan. Zeer fotogeniek!! De bekende witte  molens die op een heuvel staan in Chora maken Mykonos tot een bijzondere bestemming. Deze molens hebben een rijke geschiedenis als bron van inkomsten voor de eilandbewoners. Voor de liefhebbers heeft Mykonos een bruisend nachtleven en beachparty’s met DJ’s op het strand. Hierdoor is Mykonos een goed alternatief voor het meer bekende Ibiza.

Eilandhoppen Sporaden:

Alonisos, Skiathos, Skyros en Skopelos.
Skiathos heeft hier als enige een eigen luchthaven en is het meest toeristisch.

Deze eilanden zijn veel groener met veel pijnbomen, olijven en cipressen. Skopelos is bekend geworden door de film Mama Mia met Meryl Streep. Wie kent deze populaire film niet, na het zien van deze film wil je er toch gelijk naar toe!

Eilandhoppen Ionische Eilanden:
De eilanden Corfu, Zakynthos of Lefkas zijn bestemmingen waar reizigers hun gehele vakantie doorbrengen. Toch kunnen ook hier diverse combinaties worden gemaakt. Door de turquoise stranden en trendy winkeltjes heeft elk eiland zijn eigen charme. Zakynthos, waar je heerlijk kunt snorkelen bij het scheepswrak Navagio Beach en zeeschildpadden kunt spotten. Op Lefkas vind je ongerepte traditionele dorpen. Kefalonia is het grootste eiland met vele archeologische vondsten, kerken en kloosters.

Corfu kun je combineren met Paxos, Ithaki of Kefalonia.

Paxos en Kefalonia kun je combineren met Zakynthos of Lefkas.

Deze eilanden zijn onderling verbonden met een ferry of per vliegtuig. Het alternatief is een draagvleugelboot, deze zijn over het algemeen wel een stuk duurder.

Heb je plannen om te gaan eilandhoppen? Laat het mij weten.
Ik inspireer en informeer je graag!

 

 

Meer reistips

jose.timmerman@tuiathome.nl

Stuur José een bericht