José Timmerman

Amersfoort Bel 06-14856767 E-mail Stuur een bericht

Zoete Ermgaard 17 3824 AM Amersfoort

Toon op kaart
José Timmerman
Over José Mijn reistips Beoordelingen

Wandelen in Oostenrijk? Maak kennis met Karinthië

Wandel jij graag in de bergen of door uitgestrekte bossen? Zoek je een actieve vakantie waar je elke dag de natuur in kunt? Dan is Karinthië voor jou de ideale plek!

Leuk om te weten is dat Karinthië net zoveel zonuren heeft als het gebied rondom de Middellandse zee. De natuur is er daardoor groener en de meren zijn er warmer. In corona tijd zoeken we het liefst de rust op. Zoeken we naar magische plekken in de natuur, ver weg van mensenmassa’s. Gelukkig kunnen we weer reizen naar de Alpenlanden. Hier kan je nog echt genieten van rust en stilte. Al gelden hier óók de afstandsregels. Routes om te wandelen zijn er genoeg voor beginners en gevorderden.

Beste reistijd voor bergwandelingen: mei tot en met oktober.

Karinthië ligt in het zuiden van Oostenrijk. Zelfs tot begin oktober is het mogelijk te zwemmen in de meren. Durf jij het aan?

Stap voor stap je hoofd leeg maken?

Er zijn themaroutes, natuurroutes voor natuurliefhebbers en diegene die meer adrenaline zoeken gaan er trails langs rotsen en ravijnen (via veilige paden) trappen en hangbruggen. Maar ook routes die makkelijk te lopen zijn zonder veel hoogteverschillen. Dit zijn de zo genaamde Slow Trails.

Tip:

Wandeltocht tijdens zonsopgang  (te boeken tot en met september)

Op de bergtop staan wanneer de zon het omringende berggebied in een stralend gouden licht doopt, Beleef deze magie tijdens een zonsopgang-wandeltocht op de Falkert in het zacht glooiende heuvellandschap van de Nockberge. In de ochtendschemering gaat u op pad, om op de eerste rang bij het kruis op de bergtop te staan wanneer de wereld om u heen ontwaakt… Absoluut een onvergetelijke ervaring! Deze route wordt begeleidt door een gids en een boerenontbijt is inclusief.

Wat kun je er naast wandelen nog meer doen?

– fietsen of mountainbiken

– zwemmen,varen, kanoën of suppen

– klimmen

Na deze intensieve dagen kunt u relaxen in een van de vele thermale baden.

Afstand:

Karinthië is makkelijk per auto te bereiken  ca. (1150 km)

 

 

Meer reistips

jose.timmerman@tuiathome.nl

Stuur José een bericht