Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Portugal | De 8 mooiste stranden van de Algarve

Voor mooie stranden hoef je niet ver weg te gaan. Ruige kliffen, zandstranden en een mooie blauwe zee vindt je ook op slechts 3 uurtjes vliegen. Portugal barst van de prachtige stranden. Met name in het zuiden, de Algarve, zijn deze te vinden. Alles draait hier om de Praias. Wat het Portugese woord voor strand is. De volgende 8 stranden moeten zeker op je lijstje staan!

#1 PRAIA DA MARINHA

Mijn absolute nummer 1 is Praia da Marinha. Een prachtig strand omringd door rotsformaties.
Het strand is te herkennen aan de grote puntige rotsblok in de zee. Als de zon schijnt komen de mooie blauwe kleuren van de zee tevoorschijn.

Het eerste gedeelte van het strand is te bereiken via een lange trap. Wil je naar het mooiste gedeelte van Praia da Marinha dan moet je langs de rots. Dit gaat makkelijk wanneer het eb is maar met vloed moet je wat meer moeite doen. Houd hier rekening mee!

#2 PRAIA DA FALÉSIA

Praia da Falésia krijgt een verdiende tweede plek. Hier zie je weer een ander soort rots. Dit zijn geen inhammen of losse rotsblokken maar één lange rotsformatie met oranje/beige zand. Het heeft wel iets weg van de Ayers Rock/Uluru van Australië.
Je kan over deze rotsformatie wandelen of mountainbiken met aan de andere kant een prachtig uitzicht over zee.

Het spektakel begint op Praia da Falésia pas echt zodra de zon onder gaat.
De rotsformatie krijgt dan een prachtige gloeiende kleur en de zon gaat onder in de zee

#3 PRAIA DA ALBANDEIRA

Een uniek strand die je niet zo heel vaak voorbij ziet komen is Praia da Albandeira. Een klein strand gelegen tussen rotsen.
Kenmerkend voor dit strand is de enorme rots ‘’boog’’ aan de rechterkant. Hier kan je op lopen en levert de mooiste foto’s op.
Als je aan het uiteinde van deze boog staat zie je ook een verborgen strandje liggen. Dit is Praia da Estanquinha en is te bereiken door een gat in de rotsen vanaf het strand aan de linkerkant. Ook hier geldt weer dat het makkelijk is met eb, maar je met vloed echt uit moet kijken.

#4 PRAIA DE DONA ANA

Praia de Dona Ana is net Praia da Marinha in het klein. Ook hier heb je een langer uitgestrekt zandstrand met rotsblokken in het mooie blauwe water. Niet voor niets is dit strand populair onder fotografen..

Praia de Dona Ana is ook te bereiken met een trap. Je zult veel kano’s of bootjes voorbij zien komen als je op het strand ligt. Er worden namelijk veel tours aangeboden waarbij ze alle strandjes af gaan.

#5 PRAIA DO CAMILO

Vlakbij Praia de Dona Ana ligt Praia do Camilo. Een klein knus strandje omringd door rotsen. Net een klein geheim strandje. Aangezien het strand best diep ligt moet je eerst een flinke trap trotseren om op het strand te komen. Aangezien het strand erg klein is raden we aan om vroeg te gaan, zodat je een fijn plekje kan scoren.

Verderop ligt Ponte da Piedade. Een prachtig uitzicht punt waar vandaan je Praia do Camilo ook ziet liggen. Hier kan je over kliffen wandelen en prachtige foto’s maken.

#6 PRAIA DO BELICHE

Weer een heel ander soort strand is Praia do Beliche. Dit prachtige strand kom je tegen op weg naar Cabo de Sao Vicente. Het zuidelijkste stukje van Europa.

Vanaf hier beginnen de rotsformaties andere kleuren te krijgen en zie je wat meer groen. De zee is zo mooi blauw, de rotsen grijzig en het zand wat witter.
Hoe meer je naar het westen gaat, des te meer surfers en hippies je tegen zult komen. Hier zie je ook regelmatig surfscholen voorbij komen..

Praia do Beliche ligt tussen Sagres en Cabo de Sao Vincente in. Je rijd hier langs en is zeker een stop waard! Ook dit trap is te bereiken via een stenen trap.

#7 PRAIA SAO RAFAEL

Praia Sao Rafael is ook typisch een strand van de Algarve. Goudkleurige rotsen, heerlijk zand en een mooie zee.
Als je het strand op loopt zie je aan je rechterhand een grote rotsblok in zee. Ga over het zand het hoekje om en je hebt een klein privé strandje uitkijkend op deze rots.
Soms moet je hiervoor met je voetjes door het water en zorg dat je op tijd weer weg gaat voordat het vloed wordt.

Ik ben hier in de ochtend heen gegaan en hadden het strand een paar uurtjes voor onszelf. Heerlijk begin van de dag!

Voor dit strand hoef je maar een paar stenen treden af om het strand te bereiken. Ideaal dus.

#8 PRAIA DA ROCHA

Nog zo’n mooi lang en uitgestrekt strand is Praia da Rocha. In totaal zo’n 3 kilometer lang. Praia da Rocha ligt tussen Lagos en Portimão in het plaatsje Senhora da Rocha.
Dit is best een toeristisch gedeelte aangezien het een grote badplaats is.

Als je eenmaal de auto hebt geparkeerd dan loop je richting de zee. Hier zie je een prachtig kerkje genaamd de Igreja de Nossa Senhora da Rocha.
Leuk om even een kijkje te nemen en te genieten van het adembenemende uitzicht! Hier worden ook regelmatig bruiloften gehouden. Nou, ik zie mijzelf hier wel staan!

INFO PRAIA APP

Nu we te maken hebben met het Corona virus heeft de overheid een app ontwikkeld om drukte op de stranden te voorkomen.
Deze heet de Info Praia App. Hierin worden de stranden aangeven met groen, geel of rood om de drukte aan te duiden. Dit voorkomt teleurstellingen. Check dit van te voren dus goed.

Je kan in de app specifiek op een strand zoeken als je al weet waar je heen wil, zoeken op de dichtstbijzijnde stranden van jouw huidige locatie of zoeken op de rustigste stranden.
Zo kan je heerlijk en rustig genieten van jouw dagje strand!

Daarnaast hebben ze op veel stranden met hetzelfde idee een stoplicht staan en hangt er een groene, gele of rode vlag.

Ik ben meerdere keren in de Algarve geweest. Een prachtige plek waar ik graag heen ga.
Naast deze prachtige stranden is er nog zoveel meer moois te zien en te doen.

Neem gerust contact met mij op voor nog meer gave tips!

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht