Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Magisch Mykonos

Mykonos is één van de Griekse eilanden en maakt deel uit van de eilandengroep de Cycladen. Dit eiland staat bekend als het Ibiza van Griekenland vanwege de feestjes, de jetset en het dure leven. Graag laat ik je een andere kant van het eiland zien. Want ook al ben je niet naar de genoemde dingen op zoek dan kan dit eiland jou alsnog een perfecte bestemming voor jou zijn.

MYKONOS-STAD

Mykonos-stad is waar het allemaal gebeurd. In de volksmond ook wel Chora genoemd. Een bruisend centrum met witte huisjes, gekleurde kozijnen/trappen en smalle straatjes met leuke winkels en restaurants. Hier word ik erg blij van! Het centrum is vrij groot en je verdwaald hier makkelijk. Je zult regelmatig dezelfde winkels tegenkomen en dezelfde mensen omdat je echt niet de enige bent die onbewust 10 rondjes heeft gelopen. Dit is juist de charme van dit centrum. En anders is Google Maps hier je beste vriend.

Uiteraard zijn hier de duurdere winkels zoals Gucci, Louis Vuitton en Swarovski te vinden want de jetset wil toch op stand kunnen shoppen. Maar ook als je iets minder te besteden hebt zijn er ook genoeg leuke winkeltjes en restaurants waar je voor normale prijzen terecht kan.

Wat ik altijd zo leuk vind aan Griekenland zijn de verschillende tavernes in de smalle straatjes of aan het water. Geweldig!

LITTLE VENICE

The place to be met de zonsondergang is Little Venice. Een rij van restaurantje die je betreed vanaf een zijstraatje. De achterzijde van deze restaurants hebben allemaal balkons en/of een terras aan het water. Wanneer er harde golven zijn voel je soms wat spetters. De magische zonsondergang steelt hier de show. Ge-wel-dig!

DE STRANDEN

Mykonos kent niet alleen maar smalle straatjes en schattige restaurantjes. Het eiland beschikt namelijk ook over prachtige stranden! Het eiland heeft een oppervlakte van slechts 86 km² dus je bent overal zo. Vanuit Mykonos-Stad (Westen) naar Kalafati Beach (Oosten) ben je bijvoorbeeld al in 20 minuten. Prima te doen dus!
Andere mooie stranden zijn Paradise Beach, Ornos Beach, Paraga Beach en Agios Stefanos Beach.

MYKONOS VIEW HOTEL

Ik verbleef in het fijne Mykonos View Hotel. Slechts 10 minuten lopen naar Mykonos-Stad, bushalte in de buurt, een geweldig zwembad met en kamers/appartementen met prachtige uitzichten. De accommodatie is opgebouwd in verschillende hoogtes. Verspreid over het complex zijn leuke zitjes gemaakt. Naast het gave Oniro restaurant kan je hier of op je eigen balkon ook genieten van de zonsondergang.

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht