Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Jamaica, no problem!

Jamaica is één van de vele parels die het Caribische gebied rijk is. Het eiland heeft wereldwijde bekendheid vanwege Bob Marley, reggae, joints en rum. Naast deze unieke identiteit heeft Jamaica nog veel meer moois te bieden. Zonde om op je strandbedje te blijven liggen. Ga eens lekker actief een waterval beklimmen of bamboe raften. Ook kan je de geboorteplaats van Bob Marley bezoeken. Veel gave mogelijkheden dus!

FRENCHMAN’S COVE

Een klein paradijsje in Port Antonio. Frenchman’s Cove is een prachtige baai waar de ruige zee zich stort op de omliggende rotsen. Erg mooi om hier een duik te nemen. De zee mondt uit in een rustig riviertje dat door de jungle omgeving is gelegen in de schaduw. Dit geeft een mooi effect van warm en koud water. In dit riviertje hangen onder andere schommels. Perfect voor jouw foto! Vanaf de schommel is er een prachtig uitzicht op de zee en de rotsen. Verder kan er nog gechillt worden op het hagelwitte strand met een Red Stripes biertje in je hand. Kortom, een prachtig stukje natuur dat je zeker beleefd moet hebben!

DUNN’S RIVER FALLS

Een bezoek aan Dunn’s River Falls nabij Ocho Rios is een absolute aanrader. De watervallen vormen enorme natuurlijke traptreden die kunnen worden beklommen. De klim gaat over gladde stenen terwijl het frisse water naar beneden kletst. Pas daarom goed op! GEr zijn ook voldoende gidsen aanwezig ter ondersteuning. Al met al is de klim met waterschoenen goed te doen en een erg mooie en spannende belevenis. De klim duurde ongeveer een kwartier (dit is ook afhankelijk van de drukte). Waterschoenen zijn hier verplicht.

THE BLUE LAGOON

Een bezoek aan de Blue Lagoon, ook gelegen in Port Antonio, kan uitstekend gecombineerd worden met Frenchman’s Cove. Toen wij de Blue Lagoon bezochten was het erg rustig. Bij de entree richting de Blue Lagoon zijn er wel veel locals die je willen helpen of iets aan je willen verkopen. Eenmaal bij de Lagoon ben je omgeven door prachtige natuur. Het water is ontzettend blauw en heerlijk fris om in te zwemmen of een boottochtje over te maken. Vele wisselingen van temperatuur stromingen in het water zorgen voor een bijzonder effect. Van warme plekken naar bijzonder koele stromen. Ook zijn hier een aantal Hollywood films opgenomen.

RAFTEN OVER DE RIO GRANDE

Met een bamboe vlot en een Jamaicaanse captain raften over de Rio Grande? Doen! Met een zelfgemaakt bamboe vlot en een grote bamboe stok om te peddelen wordt je in ongeveer anderhalf uur vervoerd door de captain. De gasten mogen plaatsnemen op een bankje achterop het vlot. Het zware werk wordt door de captain gedaan. Ondertussen kan jij heerlijk genieten van de rivier, de jungle omgeving en de verhalen van de captain. Het is ook mogelijk om het ‘stokje’ even over te nemen. Dan ervaar je pas echt dat het geen eenvoudige klus is om de vaart en je evenwicht erin te houden.

NINE MILES – BOB MARLEY

Je kan Jamaica natuurlijk niet verlaten zonder een bezoek aan het ouderlijk huis van Bob Marley te hebben gebracht. De busrit richting Nine Miles was al een attractie op zich. Een prachtige tour door de bergen dwars door dunbevolkte gebieden over kronkelige groene wegen met de muziek van Bob Marley aan. De gids vertelde veel over de geschiedenis van Bob. Hoe bijvoorbeeld zijn songs tot stand zijn gekomen, waar het geschreven is en wat zijn inspiratiebron was.
Ook is er continue muziek en een bandje aanwezig om de hits van Bob Marley te spelen.
De lijfspreuk van de dag was: Bob lives en dat merk je hier maar al te goed!

EN NATUURLIJK DE TROPISCHE STRANDEN

De stranden op Jamaica, omringd door enorme palmbomen, brengen je direct in de relaxte sfeer die over het hele eiland heerst. De heldere zee heeft een gemiddelde watertemperatuur van 28 graden Celsius. Dit, samen met de geweldige onderwaterwereld en koraalriffen aan de kust maakt Jamaica een ideale locatie om te gaan snorkelen of duiken. De stranden zijn erg mooi en ideaal om tot rust te komen. Hiermee wordt niet bedoeld dat het rustig is, want er is overal reggae muziek te horen. Heerlijk sfeertje!

Wil je nog meer informatie? Dat heb ik voor je!
Mail, bel of stuur me gerust een berichtje.

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht