Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

Menorca, het vergeten pareltje in de Middellandse zee.

“Menorca? oh, je bedoelt Mallorca?”

Dat is mij de afgelopen weken zo vaak gevraagd. Wanneer ik mensen vertelde waar ik heen ging op vakantie, of waar ik was geweest, dan dachten mensen dat ik het verkeerd uitsprak.
Voor veel mensen is Mallorca een bekend eiland en zijn er nog maar weinig mensen op Menorca geweest.
En dat is erg jammer, want wat een prachtig eiland is dat zeg! Ontzettend groen, modern en overzichtelijk. Het eiland, dat bekend staat als het eiland voor gezinnen met kleine kinderen, heeft prachtige baaien, witte zandstranden en gezellige dorpjes en steden. Ontelbare restaurantjes, straatjes en steegjes, met die typische Spaanse sferen.
Ik durf te beweren, dat wanneer je hier bent geweest, je terug blijft komen.

De hoofdstad van het eiland

Wanneer je Menorca bezoekt, huur een auto en ga het eiland ontdekken. De wegen zijn heel goed te rijden en je komt op zulke mooie plekken.
Ik heb de prachtige hoofdstad bezocht : Mahon. Een gezellige en sfeervolle stad met de op twee na grootste natuurlijke haven van de wereld. Erg leuk om hier een boottocht te doen.
Je brengt met gemak een hele dag vol hier in deze stad. Veel leuke winkels, restaurantjes en cafés.

Nóg een leuke stad

Ook vond ik de stad Cituadella een echte aanrader. Hier dwaal je langs authentieke gebouwen, kathedralen en gezellige pleintjes, door de steegjes en langs mooie uitkijkpunten. Hier vind je een leuke haven, waar het vooral in de zomer, mega gezellig is en vol staat met terrassen en cafés. Ik zou deze plaats zeker niet overslaan.

Een wandeling door een sprookje

Binbequer Vell, een mooie verrassing weggestopt achter de super smalle steegjes. Wat een leuke ontdekking is dit dorpje. Hier dwaal je muisstil rond en is elk hoekje en straatje even fotogeniek. Wat een wonderlijk plaatsje is dit! Met maar 2 restaurantjes en een cafeetje is het buiten het hoogseizoen om, erg rustig en kun je dan de mooiste foto’s maken.

Fornells

Hoe leuk is het dat je op de verschillende plekken op het eiland, ook weer verschillende natuurgebieden tegenkomt. Het eiland is zo gevarieerd. Hier in het Noorden vind je een oud Fort. Dit veelzijdige dorpje heeft ook voor cultuurliefhebbers wat in petto. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Torre de Fornells en de resten van El Castell de Sant Antoni. En met een ontzettend ruige rotsachtige omgeving, waan je je ook een klein beetje in Schotland. Terugrijdend langs de kust vind je ook nog eens hele mooie zandstranden. Een super leuke combinatie in dit gebied.

Nog veel meer….

En dan ben ik volgens mij nog vergeten te vermelden dat het plaatsje Punta Prima en het strand bij Punta Prima zo leuk is.
Dat de toeristische badplaats Cala en Bosch, een mooie kuststrook heeft, met een mooi strand en heel veel leuke hotels.
Dat je in Sant Luis een heel gaaf aquapark hebt, voor jong en oud.
dat je er heerlijk Tapas kunt eten.

Dus ik zou zeggen… wacht niet langer en breng je volgende vakantie op Menorca door.

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht