Ilse Termeer

Schiedam Bel 06-12771564 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Hammerdal 12 3124 NB Schiedam

Toon op kaart
Ilse Termeer
Over Ilse Mijn reistips Beoordelingen

Rondreis Japan: van kersenbloesem tot wereldstad

Kies voor een rondreis Japan en maak kennis met een compleet andere wereld! Met haar oeroude gebruiken, uiteenlopende architectuur en (de voor ons) ongebruikelijke gewoontes staat een rondreis Japan garant voor een flink fascinerende cultuurshock. Laat je meenemen in de wereld van karaoke, geniet van de schitterende natuur en laat je verrassen door de meest innovatieve trends op het gebied van technologie. Japan is hét land met voor ieder wat wils!

Het veelzijdige karakter van Japan

Japan staat bekend om haar tegenstellingen en zo kom je tijdens je rondreis Japan zowel langs de meest traditionele en dunbevolkte dorpjes als de meest moderne en dichtbevolkte steden. Het is het land van de geisha’s en de indrukwekkende tempels met de mooiste tuinen, met als (letterlijke) hoogtepunt de Mount Fuji. Dit is de hoogste berg van Japan en wordt gekenmerkt door haar prachtig roze kersenbloesem in het voorjaar. Het is een populaire plek en biedt je een betoverende uitzicht.

Kom je meer voor de high-tech kant van Japan? Bezoek dan de wereldsteden zoals Tokyo, Kyote en Osaka tijdens je vakantie in Japan. Deze gebieden vormen het zakelijke hart van het land en zijn de kern van alle vooruitstrevende technologieën. Bereid je voor op heel veel robots, moderne gebouwen, een grote drukte en heel veel karaokebars.

Ontdek de smaken van Japan

Het eerste waar je aan denkt bij de Japanse keuken is waarschijnlijk sushi en gelijk heb je want die is hier simpelweg ook subliem. Toch is er meer dan dat, denk aan gyoza, sashimi, noodles, udon, miso soup, teriyaki en de diverse soorten streetfood. De Japanse keuken is verrukkelijk en gezond en biedt talloze soorten verse vis, vlees, fruit en groenten. Kortom, zeer gevarieerd en meer dan de moeite waard! En eh… vergeet niet met stokjes te eten? 😉

Rondreis Japan? Pak de hogesnelheidstrein!

Japan heeft een infrastructuur om jaloers op te zijn, helemaal als het gaat om openbaar vervoer. Niet alleen staat het land bekend om één van de snelste treinensoorten, maar ook om de punctualiteit van deze treinen waar de NS in Nederland nog niet eens van durft te dromen. Met maar liefst een gemiddelde vertraging van nog geen 40 seconden op jaarbasis, zijn treinen in Japan bijna altijd op tijd en brengen ze je ook nog eens overal naar toe. Wanneer je op rondreis bent in Japan is het dan ook zeker een aanrader om gebruik te maken van de hogesnelheidstrein om van A naar B te reizen. Het netwerk aan hogesnelheidstreinen in Japan (genaamd Shinkansen of Kogeltreinen), is namelijk niet alleen erg efficiënt, maar ook nog eens erg veilig.

Samen jouw vakantie Japan boeken?

Neem dan snel contact met mij op, ook voor een rondreis Japan! Dan plannen we snel iets in!

Hopelijk tot snel!
Ilse Termeer | TUI at Home

Meer reistips

ilse.termeer@tuiathome.nl

Stuur Ilse een bericht