Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

Studiereis Gambia Senegal

Afgelopen 29 september vertrokken we – samen met 10 andere TUI at home collega’s –  in alle vroegte vanaf Schiphol naar het nog relatief onbekende Gambia en Senegal. Om daar te genieten van wat de ´smiling coast of Africa’ ons en onze klanten te bieden heeft.

Alle mensen daar zijn vrolijk en volop aan het zwaaien naar ons. Het hotel waar wij verblijven is African Princess beach in de stad kotu. Vanuit daar hebben we diverse hotels bezocht en excursies gedaan. Naast het hotel waar wij verbleven is ook hotel Tamala beach een topper, het is een mooie locatie en een prachtig hotel. Bij hotel senegambia vind je de gezellige straat ‘de strip’, hier vind je verschillende restaurants en bars.

Onze lokale gids Assan heeft d.m.v. excursies ons de mooie plekken van Gambia laten zien. Paradise Beach is een mooi en gezellig strand waar je naast de rust ook de visserij en koeien op het strand kan vinden. De excursie ging ook verder naar het bekende Tanji dit is een beleving op zich met de lokale en massale visvangst. Op de laatste dag hebben we in de middag een mooie boottrip tussen de mangrove bossen mogen meemaken, heerlijk ontspannend en de mannen op de boot hadden heerlijk eten klaargemaakt.
Na het ontspannende boottripje zijn we naar Abuko Nature Reserve gegaan waar we konden genieten van de natuur. Daar zijn termietenheuvels, apen, spinnen en verschillende vogelsoorten te zien.

Om naar de volgende bestemming Senegal te gaan moeten we eerst de ferry nemen van Banjul naar Barra. Op deze ferry is er vanalles te zien, mensen met koffers, busjes maar ook de geit mag mee op de ferry. Gambia heeft mij cultureel en culinair verrast en zo gaan we met een goed gevoel door naar Senegal.

In Senegal verbleven wij in het nieuwe hotel RIU Baobab, prachtig hotel van hoog niveau en heerlijk eten. In senegal hebben wij kunnen genieten van een prachtige safari in het Safari Bandi resort in 2 uur hebben we giraffen, apen, diverse vogelsoorten, buffels en antilopen gezien. Daarna genoten van een heerlijke lunch en hotelbezoek gedaan in hotel Royal Horizon Baobab.

In Senegal hebben we ook andere diverse mooie hotels bezocht. De laatste volledige dag in Senegal zijn we met de ferry naar Ile de goreé gegaan dit is een voormalig slaveneiland en staat nu op de werelderfgoedlijst van Unesco. We maken hier een wandeling en krijgen van de gids uitleg over de historie en hoe het nu dagelijks aan toe gaat. Na de lunch op het eiland vertrekken we terug met de ferry naar het vaste land. We gaan op weg naar de hoofdstad Dakar om door te gaan naar de Pink lake waar de bevolking aan zoutwinning doet en als eindpunt van de dakar race doelt. Bij de pink lake werden we verrast met een duinrally excursie.

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht