Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

Vergeet Barcelona! Ontdek Madrid!

Op ontdekking!

Na een korte transfer van ongeveer 20 minuten vanaf de luchthaven, komen we aan in ons hotel. Fantastisch!
Op een top locatie gelegen het Riu hotel. We kunnen direct naar onze kamers en besluiten ons snel op te frissen en een drankje te gaan doen op de rooftopbar van het hotel. Met een fenomenaal uitzicht. Genieten van een kopje koffie is het nu wel écht genieten. We gaan op zoek naar een leuk plekje om te lunchen. Het ontdekken is begonnen.

Lunchen met een uitzicht

Op een klein, gezellig en druk pleintje vinden we een gezellig terras, met uitzicht op de antiekmarkt. Heerlijk mensen kijken onder het genot van een lekkere wijn en een fijne lunch.
Daarna gaan we nog een stuk verder wandelen. Bekijken wat de stad ons nog meer te bieden heeft.

Sfeervol

Wat komen we mooie plekken tegen. Prachtige gevels en gebouwen. Alles is even sfeervol. Grote winkelstraten en kleine winkelstraten. Knusse hoekjes en terrassen en gezellige pleintjes met te veel keuze uit leuke restaurantjes.
We gaan nog maar eens ergens een drankje doen en laten deze prachtige stad op ons inwerken. Wat is Spanje toch fantastisch!

En ook het fietsen mag niet ontbreken

Vandaag halen we onze fietsen op bij Baja Bikes. We gaan een poging doen om de stad per fiets te gaan ontdekken. Madrid is niet echt een stad om rond te fietsen, dus je moet goed opletten in het verkeer. Het is goed te doen voor ons als Hollanders. Op sommige plekken is het afstappen en lopend verder, in de parken kun je ook heerlijk rond fietsen en je komt op deze manier ook wel weer heel makkelijk van A naar B.

De route die ik zelf in elkaar heb gezet, begint bij een klein parkje en bij de grote rotonde Plaza de Cibeles. Een druk verkeersplein met in het midden een grote fontein met het beeld van de Romeinse Godin van de vruchtbaarheid Cybele. Het huidige stadshuis en het oude postkantoor staat erachter. Een prachtige architectuur.

Ride a bike

We fietsen tussen het verkeer door, langs bussen, auto’s en kijken onze ogen uit. We fietsen door smalle steegjes waarbij we af en toe even moeten lopen, omdat het heel erg steil is. We komen uit op de wekelijkse vlooienmarkt op Plaza de Cascorro. Het wemelt hier van de mensen die op zoek zijn naar een koopje. Erg leuk, maar te druk. We besluiten om een lunchpauze in te lassen en genieten van heerlijke tapas.

later die middag fietsen we langs het Prado museum, waar de weg ervoor langs is afgezet voor het grote verkeer. We kunnen hier prima fietsen en rondkijken. We komen bij het indrukwekkende Plaza Mayor, waar het plein is volgestopt met terrasjes. Iets te toeristisch. En fietsen naar het mooie park : Parque del Buen Retiro. Hier genieten we van de rust en een lekker kopje koffie op het terras.

Hét stadion van Spanje

Het is ietsje verder fietsen, aan de rand van de stad, maar de route er naar toe is goed te doen. Het is een heel stuk rustiger qua verkeer en je fietst op grote fietspaden. Het stadion mag niet ontbreken wanneer je Madrid bezoekt. Wat indrukwekkend! Mocht je geen rondleiding geboekt hebben, kun je ook binnen in de fanshop kijken én kopen, om zo toch een beetje de sfeer te proeven.

Shoppen!

Wat ook zeker niet mag ontbreken en waar je eigenlijk niet onderuit komt, is het winkelen in Madrid. Je vindt er echt alle soorten winkels, van de grote ketens, tot de klein onbekende boetiekjes. Je komt tijd te kort. En ondertussen beland je van het ene leuke pleintje, op het andere en struin je via allerlei gezellige steegjes de boetiekjes langs. Vergeet niet er een koffer bij te boeken 😉

Imposant

Het grootste Koninklijk paleis ter wereld staat in Madrid. En hij is ook echt groot. Met zo’n 3418 kamers en een oppervlakte van ca 135.000 m2 kun je spreken van een indrukwekkend paleis. Prachtig. Mocht je dit paleis van binnen willen bekijken, reserveer op tijd je entreekaarten, want de wachtrijen zijn enorm.

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht