Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

Waarom ga je niet cruisen?

Dat vraag ik vaak aan mijn klanten. Want waarom zou je het jezelf niet heel makkelijk maken tijdens je vakantie?

Omdat het voor mij al weer een tijdje geleden is, dat ik op een Cruiseschip heb gezeten, ben ik meegegaan op een studiereis van Zeetours. Zelf ervaren en beleven. En wat een mooie cruise is het geweest. 1 x je koffer uitpakken en zoveel verschillende bestemmingen gaan zien. Ideaal!

Het avontuur begint op Schiphol:

Vandaag verzamelen we met de hele groep op de luchthaven Schiphol. Na het inchecken van de bagage, eerst de koffie. Voor vele van ons de eerste keer op een cruiseschip. Dus er wordt veel verteld en enthousiast geluisterd. Iedereen is erg benieuwd naar deze cruise en de bestemmingen. Want hoe ideaal, meerdere bestemmingen gaan bekijken, terwijl je er niks voor hoeft te doen. Je ontwaakt in de ochtend, steeds weer op een andere bestemming.

Aankomst Rome

Aangekomen op luchthaven van Rome is het wachten op de bagage. Daarna mogen we naar onze transferbus lopen.
Met de bus is het een kleine 3 kwartier rijden, voordat we in de haven van Rome aankomen. Helaas zien we niks van de mooie stad zelf. Omdat we direct aan boord moeten en de stad een klein uurtje verderop ligt.

Indrukwekkend

Onder de indruk van het mega grote schip, gaan we via de security, aan boord. Net als bij het vliegen, moeten we onze bagage en onszelf laten screenen.
Daarna lopen we de enorme hal binnen, om ons in te checken en onze hutsleutel te ontvangen. Het avontuur gaat beginnen.

Inschepen

En dan gaan we aan boord. We hebben eerst nog een presentatie van Costa Cruises en daarna mogen we naar onze hut. Een prachtige buitenhut, mét balkon. Wat echt een must is op een cruise. Daar moeten we de zwemvesten ophalen en op weg naar de Sloepenrol. Dit is verplicht voor elke gast aan boord. Maar dan hebben we alle tijd om het schip te gaan verkennen en lekker te eten en te drinken en indrukken met elkaar uit te wisselen. Wat een mooie eerste dag. Benieuwd wat morgen gaat brengen.

Wakker worden in een andere stad.

Bij het wakker worden merk ik dat we de haven binnenvaren. Snel naar het balkon en genieten van de mooie stad Savona die steeds dichterbij komt. Na het ontbijt gaan we de stad verkennen.
Lopend langs de haven, smalle straatjes en steegjes, winkeltjes, is het genieten van deze leuke stad in Italië. We sluiten de dag af met een drankje op het terras en eindigen de dag met een diner aan boord. Daarna nog genieten van de faciliteiten aan boord.

Verkenning aan boord

Aan boord is er alle tijd om nog een aantal dekken te gaan bekijken, want we hebben toch veel nog niet gezien. Zwembaden, barren, restaurants, bioscoop, disco, sportzalen…….

Fietsen door Marseille

We meren ver van de stad Marseille aan. Na het ontbijt, gaan we van boord, om met een transferbus richting de stad te rijden. Daar is het een stukje wandelen en gaan we met een gids een fietstour door de stad maken. Met elektrische fietsen fiets je een prachtige route door Marseille. Op naar het bovenste puntje van de stad, met een prachtig uitzicht bij de Basiliek. Leuke strandjes en een haven. Een boulevard afgesloten voor auto’s, is omgetoverd tot een hippie-achtig festival. Dit gebeurt altijd op de laatste zondag van de maand. Super gezellig.

Show Cooking

Bijkomen van deze inspannende dag! En hoe kan dit beter dan een heerlijke Teppanyaki. Met een show-cooking voor onze neus, was het smullen geblazen. Een lekker drankje erbij en daarna, naar bed! Morgenvroeg vroeg eruit, dan moeten we ontschepen en vliegen we terug naar huis.

Onze laatste dag

Dan breekt alweer de laatste dag aan.
We hebben de avond ervoor onze bagage buiten de hut gezet en deze is opgehaald, om buiten het schip, door ons weer te worden opgehaald. We mogen in verschillende kleuren groepen van boord. We komen in een grote hal en daar staat onze bagage. Deze mogen we afleveren bij een pick-up point. Zij zorgen ervoor dat de bagage naar de luchthaven wordt gebracht, zodat we nog een paar uur kunnen genieten van de stad Barcelona.
Heerlijk slenteren door de straatjes van deze sfeervolle stad. Een koffie, een souvenir, een laatste blik op de prachtige gebouwen. En dan zit het er ook echt op. Bagage ophalen inchecken voor onze terugvlucht.
Het was een mooie en indrukwekkende manier van vakantie vieren.

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht