Over Alieke Mijn reistips Beoordelingen

Istanbul de stad die mijn hart veroverde

Istanbul is een stad die mijn hart heeft veroverd. Een aantal jaren geleden ben ik samen met een collega van mij naar Istanbul geweest. We waren er in totaal 4 nachten en hebben de stad op deze manier op een rustige manier kunnen ontdekken. Op het moment dat wij er waren was ook de Ramadan. De eerste avond dat wij in Istanbul waren werd het dan ook om 8 uur s’avonds in een keer druk op straat en ging iedereen de straat op om samen te eten. Een erg mooie ervaring om te zien.

Uiteraard zijn er een aantal zaken in Istanbul die je gezien moet hebben zoals de Sultanahmet Moskee ( de Blauwe Moskee ), Hagia Sophia en het Topkapi Paleis.

 

Maar uiteraard is Istanbul ook erg geschikt om te shoppen. Dit kan je onder meer in de Grote Bazaar, de Egyptische Bazaar : Misir Casisi. Maar ook gewoon in de stad zelf.

Een aanrader om zeker mee te nemen tijdens je bezoek aan Istanbul is de Cagaloglu Hamam. Deze Hamam is meer dan 300 jaar oud en brengt je terug in de tijd. De entree is hier wel een stukje duurder dan in andere Hamams in Istanbul, maar dit heeft ook te maken met het feit dat het een historisch pand is.

Kortom Istanbul is een stad wat veel te bieden heeft. Meer weten over deze prachtige stad?

Neem contact met mij op.

Meer reistips

alieke.brouwer@tuiathome.nl

Stuur Alieke een bericht