Gerda Venema-Uildriks

Kropswolde Bel 06-25034729 Bel 0625034729 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Woldweg 237 9606 PE Kropswolde

Toon op kaart
Gerda Venema-Uildriks
Over Gerda Mijn reistips Beoordelingen

Altijd goed Ameland!

 

Ameland is perfect!

Ameland biedt een fijne mix van strand, wandelen en fietsen, of om simpelweg even uit te waaien. Je kunt op Ameland ruim 100 kilometer aan fietspaden verkennen.

Het is geschikt voor een paar dagen maar ook zeker voor een volledige vakantie. Je mag met je eigen auto het eiland op. De veerboot vertrekt vanaf Holwerd. Op het eiland zelf kun je alles eenvoudig bereiken op de fiets of ter voet.

Het strand is 25 kilometer lang en ongeveer 5 kilometer breed. De bekendste stranden vind je bij Buren, Nes en Hollum. Het strand van Hollum wordt vaak als mooiste beschouwd. Het is breed en hier kun je goed de zonsondergang beleven.

Verder biedt Ameland leuke gezellige plaatsjes zoals daar zijn Hollum, Ballum, Nes en Buren.  Natuurgebied het Oerd laat goed zien hoe ruig Ameland kan zijn. Verschillende musea zijn te bezoeken.  Ballum heeft een vliegveld en hier kun je parachutespringen. De bekende vuurtoren van Ameland moet je zeker gezien hebben.

Wadlopen is een leuke activiteit. Bij eb loop je met een ervaren gids over de bodem van de Waddenzee. Deze is dan drooggevallen, maar wel erg modderig, daardoor zak je soms weg. Vanaf het vaste land van Friesland loop je gemiddeld tussen de 3 en 5 uur naar Ameland toe.

Rôggefestival

Dit festival is beroemd op Ameland. In het centrum van Nes wordt dit feest al sinds 1986 gevierd op de eerste vrijdag van augustus. Het wordt een cultureel stratenfestival genoemd, met onder meer straattheater, muzikanten, acrobaten en veel meer activiteiten.

Zin in de wadden kies Ameland!

 

 

Meer reistips

gerda.venema@tui.nl

Stuur Gerda een bericht