Christine Knol

Koudekerke Bel 06-15123401 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Drakensteynlaan 22 4371 TG Koudekerke

Toon op kaart
Christine Knol
Over Christine Mijn reistips Beoordelingen

Magisch Bali!

Tijdens mijn rondreis door Bali en de Gili Eilanden heb ik genoten van al het moois en de diversiteit aan natuur en cultuur. Van het toeristische zuiden met mooie stranden en de meest luxe resorts in Sanur en Nusa Dua, het prachtige groene binnenland met rijstvelden, de mooiste tempels verspreid over bali en de geweldige onderwaterwereld op de Gili Eilanden.

Sanur was een van de eerste plaatsjes die werd bezocht door toeristen. Dit waren voornamelijk schilders en andere kunstenaars die naar de plek trokken omdat er een artistieke sfeer hangt. Later zijn er veel hotels gebouwd, maar ondanks dat heeft Sanur nooit haar identiteit verloochend en heeft het haar artistieke karakter behouden. Sanur is perfect om te gebruiken als uitvalsbasis om het zuiden van Bali te verkennen. Sanur is veel kleiner en rustiger dan haar zuster steden Kuta en Legian. De zee is afgeschermd door een baai waardoor je er makkelijk kan zwemmen en het zeer geschikt is voor watersporten. Als je de stad wilt bekijken, zijn er vele mogelijkheden. Er zijn fiets- motor- en autoverhuurbedrijven.

Gelegen in een prachtige omgeving in de aanloop naar de bergen in het centrale gedeelte van Bali is Ubud een oase van sfeer, rust, Balinese cultuur en tradities. Ubud is één van de bekendste highlights van Indonesië en gezien de schitterende omgeving is dat meer dan terecht. Het wordt de laatste jaren steeds drukker, maar hert is alsnog een charmant bergdorp waar Balinese tradities nog steeds stand houden. Het is niet voor niets dat veel toeristen hier naar toe komen voor twee of drie dagen, maar uiteindelijk veel langer blijven, geïnspireerd door de mooie cultuur, natuur en vele activiteiten. Naast de sprookjesachtige rijstvelden die in de omgeving liggen kan je ’s ochtends yoga- en meditatielessen volgen, kooklessen nemen, wandelen, fietsen of één van de populaire dans – en muziek shows bijwonen.

Misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheden is het Monkey Forest Sanctuary. In het Monkey Forrest lopen, niet geheel verrassend, zo’n 300 langstaartmakaken die gewend zijn aan toeristen wat soms grappige beelden oplevert. Het ligt aan de rand van het centrum. Het staat ook bekend als het Sacred Monkey Forest of Padangtegal. Wat veel mensen ook niet weten is dat het Ubud Monkey Forest een plek voor wetenschappelijk onderzoek is.

Pura Tanah Lot is een van de meest bekende tempels van Bali. Dit komt doordat dit de enige tempel is die rondom water bevindt, wat er magisch uitziet. Aldus, eb en vloed spelen een rol om bij dit religieuze bouwwerk te komen. De tempel is gebouwd als een ode aan de god van zee, waardoor deze tempel in het water ligt. Met vloed is de hele tempel omringd met water. Met eb kun je langs de tempel lopen, maar je mag de tempel zelf niet op. Wanneer je het terrein oploopt zul je zien dat het erg toeristisch is en er zijn erg veel verkopers die je hun spulletjes aan prijzen. Als je eenmaal achter bij het water aan komt is het echt een plaatje. Als je met eb komt, kun je dichterbij de tempel komen en je zelfs laten reinigen door een Balinese met heilig water en rijst van de tempel. Ook zijn er bekende grotten aan de overkant, waar een welbekende heilige slang zou moeten liggen. Die is echter alleen nog niet gespot. Als het toch vloed is, kan je door een stukje de berg op te lopen tegenover de tempel zitten en heb je een prachtig uitzicht. De beste tijd om deze tempel te bezoeken is daarom ooktijdens de zonsondergang!

In het noorden van Lombok aan de westkust vinden we drie gili eilanden. Het kleine gili eiland Gili Air, het middelste gili eiland Gili Meno en het drukkere Gili Trawangan. Op de kaart vind je ze links bovenin als drie kleine stipjes. De gili eilanden zijn een populaire eilanden groep die je zeker niet mag overslaan tijdens een rondreis door Indonesië. De eilandjes zijn niet alleen populair bij backpackers, ook duikliefhebbers en snorkellaars komen er graag en zelfs voor een familievakantie is dit een ideale strandbestemming. Wanneer je met een speedboat gaat kun je vanaf Bali al binnen twee uur bij de gili’s zijn, maar reizigers die langer de tijd hebben kunnen ook kiezen voor de goedkopere slow ferry.

1. Gili Trawangan

Het grootste eiland is Gili Trawangan. Dit eiland ligt het meest westelijk. Ondanks dat dit gili eiland het grootste is, kun je nog steeds gemakkelijk een rondje rondom het eiland lopen of fietsen in minder dan twee uur. Op dit eiland vind je de meeste hotels, barretjes en plekken om uit te gaan. Ook is er ‘s avonds een foodmarket waar je heerlijk Indonesisch kunt eten.

Meer reistips

christine.knol@tuiathome.nl

Stuur Christine een bericht