Christine Knol

Koudekerke Bel 06-15123401 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Drakensteynlaan 22 4371 TG Koudekerke

Toon op kaart
Christine Knol
Over Christine Mijn reistips Beoordelingen

Romantisch Parijs!

Paris Paris!!

Ieder jaar ga ik graag naar Parijs! Deze stad blijft mij verbazen en nog steeds kom ik op plekjes waar ik nog niet eerder was. Verken vooral de stad per fiets, per boot of in een authentieke deux cheveaux (lelijke eend).

Romantiek, cultuur, historie, lekker eten en geslaagd winkelen. Parijs is zo veelzijdig dat zelfs een tiende bezoek aan deze wereldstad je nog zal verrassen. Ga je voor het eerst, bezoek dan vooral enkele ‘must-sees’ zoals de basiliek Sacré Coeur met een fantastisch uitzicht en het beroemde schildersplein Place du Tertre, het imposante warenhuis Galeries Lafayette en het park Jardin du Luxembourg.

  • Het charmante plein in Montmartre wordt overlopen door toeristen, maar heeft nog altijd wat van de authentieke en artistieke sfeer van 100 jaar geleden.
  • De Sacré-Coeur is een prachtige witte basiliek in Parijs. De basiliek bevindt zich op de top van de heuvel van Montmartre en is van verre al te zien. Aan de voet van de heuvel treft u een trap naar Sacré-Coeur toe, dit is een behoorlijke klim van meer dan 200 treden. Ziet u het niet zitten om de klim naar boven te maken dan kunt u ook gebruik maken van de ‘kabeltram’.
  • Jardin du Luxembourg is een heerlijke plek om lekker naar toe te gaan om te relaxen. Even liggen in het gras en genieten van het zonnetje met een lekkere stokbrood met brie en een fles wijn. Genieten!  Het Jardin du Luxembourg is een hele populaire plek om te ontspannen voor zowel toeristen als Parijzenaars zelf. Het park ligt in het 6e arrondissement, aan de oever van de Seine en vlak bij de Sorbonne, universiteit van Parijs. Doordeweeks zijn hier daarom ook veel studenten te vinden.

    Het park is erg toegankelijk voor ouders met kinderen omdat er veel activiteiten voor kinderen georganiseerd worden. In het centrum van het park bijvoorbeeld is het ‘Grand Bassin’, een achthoekige vijver. Hier kunnen kinderen  miniatuurbootjes laten varen.
    Andere activiteiten voor kinderen zijn het poppentheater en rondritjes met pony’s. Daarbij zijn er in het Jardin du Luxembourg ook een openluchtcafé, een muziektent, tennisbanen en een imkerschool.

Meer reistips

christine.knol@tuiathome.nl

Stuur Christine een bericht