Annemarie Lenders

Breezand Bel 06-38848740 E-mail Stuur een bericht

Irissenstraat 45 1764 HD Breezand

Toon op kaart
Annemarie Lenders
Over Annemarie Mijn reistips Beoordelingen

Plaatjes van Portugal

Europa heeft veel moois te bieden en graag ontdek ik een bestemming met de huurauto en verschillende mooie plekjes om te overnachten. De route die we in Portugal hebben gemaakt is toch wel eentje die ik graag wil uitlichten.

De start in Porto gelegen aan de Douro rivier had niet beter gekund; een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en volop gelegenheid om in de vele oude wijnhuizen te genieten van een rondleiding en een heerlijke port proeverij.

Na 2 nachten verlaten we de levendigheid van de stad voor de rust in het achterland en verblijven we op meerdere prachtige locaties in de Douro vallei. Wauw dit is genieten van mooie uitzichten, oude plaatsjes, lekker lokaal eten en de gastvrije charmante quinta’s.

Vanuit het binnenland rijden we richting de kust naar de plaats Obidos, auto uit en wandelen door de kleine geplaveide straatjes en proeven van de Ginja de Obidos. Na 1 nachtje slapen vervolgen we onze weg langs de Portugese kust, hoe mooi en wat een afwisseling heeft deze reis.

We genieten verder op onze route en komen na een aantal nachtjes uit met een 3 daagse stop in Sintra, toeristisch dat wel maar dat heeft een reden. Prachtige paleizen en paleistuinen zijn hier te bezichtigen en toch die smaakpapillen die doen het weer bij mijJ De lekkerste Pastel de Nata die heb ik toch echt hier gegeten.

We sluiten af in Lissabon, vol van highlights is deze stop last but not least.

De plaatjes van Portugal zullen mij altijd bij blijven!

Nieuwsgierig naar al mijn inside tips en leuke verblijfadressen? Vraag gerust een offerte bij mij aan.

 

 

Meer reistips

annemarie.lenders@tuiathome.nl

Stuur Annemarie een bericht